Gigi Hadid'ten Mescid-i Aksa'ya sessiz kalanlara tepki!

Filistin asıllı dünyaca ünlü model Bella Hadid ile dünyaca ünlü şarkıcı Dua Lipa, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Filistin halkına Mescid-i Aksa'da saldıran işgalci İsrail'e tepki gösteren ilk isimlerden olmuşlardı. Bu isimlere, model Gigi Hadid de dahil oldu.

İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tüm dünyadan sesler yükselmeye devam ediyor. Sosyal medya hesaplarında 40 milyon üzeri takipçileri bulunan Filistin asıllı model Bella Hadid ile dünyaca ünlü şarkıcı Dua Lipa, Filistinli insanların yanlarında olduklarını gösteren paylaşımlarda bulunmuşlardı. Bu isimlere, Hadid'in kendisi gibi manken olan kız kardeşi Gigi Hadid de katıldı. Hadid paylaşımında, 'Kimin insan haklarına ihtiyaç duyduğuna siz karar veremezsiniz.' diyerek, dünyanın sessizliğine tepki gösterdi.

Dünyaca ünlü pop yıldızı Zara LarssonİLİŞKİLİ HABERDünyaca ünlü pop yıldızı Zara Larsson'dan işgalci İsrail'e tepki

Bella Hadid paylaşımında, 'Bu benim midemi bulandırıyor! Ramazan ayında ibadet eden insanları vuruyorlar. İzlemek çok zor. Allah'ım lütfen o'nları koru. Güvende olmayan ve korkan Filistinli kardeşlerim için ağlıyorum. Bu artık durmalı! Filistinli olmaktan gurur duyuyoruz ve her zaman Filistin'in yanındayız! Babamız 1948'de orada doğduğundan beri bu böyle. Sonsuza kadar Filistin!' ifadelerine yer vermişti.

Bella Hadid ve Dua Lipa

Bella Hadid ve Dua Lipa

IMEU platformunun, 'Bugün, Sheikh Jarrah'daki 200'den fazla Filistinli zorunlu tahliyeyle yüzleşti.' içeriğini paylaşan Hadid, "KENDİ EVLERİNDEN edildiler!" ifadesini de kullandı. Evinden zorla çıkarılan çocuklu bir kadının fotoğrafına da paylaşan Hadid, 'Bu fotoğraf sizi rahatsız etmeli. Bunun sizin kendi annenize veya büyükannenize en kutsal günlerinden birini geçirirken ve oruç tutarken yapıldığını hayal edin. Buna açıkça üzülmenin insan olmakla alakası var. Bu dinle değil ilkeli olmakla alakalı. Şunu bilin ki birçok İsrailli de şaşkına dönmüş durumda ama siz bunu da görmüyorsunuz. Filistinliler insandır! Bu bir insan hakları meselesidir. #ShiekhJarrahaÖzgürlük.' yazmıştı.

Babası Mohamed Hadid ise, 'İnsanlığın menfaati için baskı görenleri kurtarmalı ve korumalıyız. Bu neyin doğru veya yanlış olduğu değil. Yaşananlar tamamen yanlış ve kimsenin umurunda değil? #sheikhjarrah hepimiz ağlıyoruz.' paylaşımında bulundu.

Lipa ise sosyal medyada yaptığı paylaşımda, #saveseheikhharrah / Şeyh Jarrah'ı koru anlamına gelen etiketi kullanmış ve paylaşımında Kudüs ve Filistin ifadelerine de yer vermişti.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR:

Dünyaca ünlü aktör Mark Ruffalo'dan ülkesi ABD'ye İsrail'e yaptırım çağrısı

İLİŞKİLİ HABER

Dünyaca ünlü aktör Mark Ruffalo'dan ülkesi ABD'ye İsrail'e yaptırım çağrısı

BİR YORUM YAPIN 0