Prenslerden BBC'ye suçlama... Prens William: O röportaj ailemizi dağıttı!

Prenses Diana ile 1995'te röportaj yapmak için sahte belge düzenleyen BBC, soruşturma kapsamında suçlu bulundu. Annesinin kandırıldığını belirten Prens William, “O röportaj, ailemizi dağıttı” dedi.

BBC'nin Prenses Diana'yla 1995 yılında yaptığı ve Panorama adlı programda yayınlanan röportajın nasıl alındığına dair başlatılan bağımsız soruşturmada kurum suçlu bulundu. Soruşturmaya göre, BBC muhabiri Martin Bashir, kraliyet ailesinin prensesi izletmek için bazı kişilere ödeme yaptığını gösteren sahte banka hesap özetleri hazırlatıp bunları hem Diana hem de kardeşi Charles Spencer'a göstermişti. 

Böylece Bashir, Diana ve kardeşinin güvenini kazanarak röportaj yapmıştı. Prenses Diana'nın oğlu Prens William, rapora ilişkin yaptığı açıklamada, Bashir'in röportajı elde etmek için yaptığı "düzenbazlığın" annesinin mülakatta söylediklerini büyük ölçüde etkilediğini belirtmişti.

'BU YÜZDEN ÖLDÜ'

"Röportaj, anne ve babamın ilişkisini daha da kötüleştirdi ve o zamandan beri sayısız insanı incitti" diyen William, annesinin son yıllarında yaşadığı 'korku, paranoya ve izolasyona' önemli ölçüde katkıda bulunduğunu bilmesinin, tarif edilemez bir üzüntü verdiğini belirtti. William, "Annem, sadece hilekar bir muhabir tarafından değil, aynı zamanda zor sorular sormak yerine gözünü başka yöne çeviren BBC yöneticileri tarafından da yüzüstü bırakıldı" dedi. Prens William'ın kardeşi Prens Harry ise, "Annemiz bu yüzden hayatını kaybetti ve hiçbir şey değişmiş değil" dedi.

 Tahtın varisi Prens Charles ile olan evliliğine ilişkin detaylar vermişti. Evliliği 1996 yılında sona eren Prenses Diana, Ağustos 1997'de Paris'te trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti.

İngiliz gazeteleri, BBC'nin sahte belge düzenlemesini ve Prens William ile Prens Harry'nin, kurumu, annelerinin hayatını mahvetmekle suçlamasını manşetlerine taşıdı. Daily Mirror "BBC'nin yalanları annemizin hayatını mahvetti", Daily Express "William kızgın", Times gazetesi "BBC'nin annemin paranoyasını artırdı", Daily Mail ise "William: BBC'nin yalanları, annemin hayatını mahvetti" manşetiyle çıktı. Prens Harry'nin de 'zehirli kültürün annesinin ölümüne yol açtığını' söylediği belirtilen ilk sayfada, BBC için "utanç günü" olduğu kaydedildi.

Yusuf Güney: Sosyal medya bağımlılığından kurtuldum

İLİŞKİLİ HABER

Yusuf Güney: Sosyal medya bağımlılığından kurtuldum
Oyuncu Hande Erçel ev halini paylaştı! Beğeni rekoru kırdı

İLİŞKİLİ HABER

Oyuncu Hande Erçel ev halini paylaştı! Beğeni rekoru kırdı
Ceylan'dan "Düğünler açılınca ben" paylaşımı!

İLİŞKİLİ HABER

Ceylan'dan "Düğünler açılınca ben" paylaşımı!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0