Selda Bağcan, Tunay Bozyiğit ile arasında süren davanın detaylarını anlattı

Geçtiğimiz günlerde “Hayat” isimli şarkıdan dolayı sanatçı Selda Bağcan ve besteci Tunay Bozyiğit’in arasındaki ipler gerildi. Bağcan, Tunay Bozyiğit için, "20 bin liranın üzerinde para kazandırmama rağmen hâlâ benden para kopartmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

Selda Bağcan’ın Bozyiğit’e ait olan “Hayat” isimli eseri “Düşen Hep Yerde Mi Kalır” ismiyle izinsiz kullandığı iddiası ikiliyi mahkemelik etmişti. Uzlaşmanın sağlanamaması sonrası Günaydın’a açıklamalarda bulunan Bağcan, “2004 yılında Tunay Bozyiğit 'Hayat' isimli şarkısını bana verdi. MESAM üyesi olduğu için aramızda sözleşme yaparak şarkıyı 'Düşen Hep Yerde Mi Kalır' şeklinde değiştirip sözleşmeye ekledik. Kendisi de imzaladı. Bu arkadaş maalesef olayı telif hakkını ödememişiz gibi anlatıyor ancak ödemesini 2004 yılında yaptık. 2009 yılında bu şarkıya klip çekince Tunay Bozyiğit kendisinden izinsiz klip çekildiği iddiasıyla beni dava etti. Kim klip çekmek için besteciden izin alıyor ki ben alayım?" ifadelerini kullandı.

Selda Bağcan, Tunay Bozyiğit

Selda Bağcan, Tunay Bozyiğit

SORUNUN ASIL NEDENİ MESAM SÖZLEŞMESİ

2009 yılında “Düşen Hep Yerde Mi Kalır” isimli şarkısına klip çeken Selda Bağcan, davanın bu klip sonrası MESAM sözleşmesinden kaynaklı oluştuğunun altını çizdi ve “MESAM'da besteci ve sanatçı arasında yapılan sözleşmede klip çekimine dair herhangi bir madde yazmıyor. Benim bu olayda mağdur olma sebebim de sözleşmede klip çekiminin yazılmamış olmasıdır. Her sanatçı bu mağduriyeti yaşıyor. 2009 yılında izinsiz klip çektiğimiz iddiasıyla Tunay Bozyiğit iki adet dava açtı. Bunlardan birisi tazminattı ve 14 bin lira ödeme yaptık.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

AMACI İNTİKAM ALMAK

Bestekar Tunay Bozyiğit’in kendisinden intikam almak için bu şekilde bir yol izlediğini belirten Bağcan, “Tunay Bozyiğit'in Seyduna adında türkü projesi vardı. Bu projede benim de yer almamı istedi ancak teklifi kabul etmedim. Çünkü proje kafama yatmadı. Tunay Bozyiğit, ben bu projeye katılmadığım için hakkımda davalar açarak benden intikam alıyor” dedi. Ayrıca tüm bu süreçte bazı dizi ve filmlerde davaya konu olan şarkının yayınlanmasıyla Tunay Bozyiğit’in de telif ücretini aldığına değinen ünlü sanatçı, Bozyiğit’in 5 proje üzerinden 20 bin liranın üzerinde para kazandığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Ünlü sanatçı Selda Bağcan, Bozyiğite ait olan "Hayat" adlı eseri albümünde izinsiz olarak "Düşen Hep Yerde mi Kalır" ismiyle yer verdi. Bunun üzerine Tunay Bozyiğit, Selda Bağcan’dan şikâyetçi oldu. Selda Bağcan’a manevi, mali ve bağlantılı haklara tecavüz suçundan dava açıldı. Buna göre 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

selda bağcan davalık oldu

selda bağcan davalık oldu

İKİ TARAFTA GERİ ADIM ATMIYOR! 

Suçun uzlaşmaya tabi olduğunu belirten mahkeme, dosyayı uzlaştırma bürosuna yönlendirdi. Mahkemenin uzlaşma teklifiyle bir araya gelen ikili ortak yolu bulamadı. Bozyiğit, eserin izinsiz kullanılma karşılığında 25 bin lira teklifte bulundu. Ancak bu talebi fazla bulan Bağcan ile 18 bin liraya anlaştılar. Bunun üzerine indirim talebiyle 10 bin liralık teklif götüren Bağcan’a hayır cevabı gecikmedi.

Geçtiğimiz yıllarda ‘’Ben Yoruldum Hayat’’ adlı eserin müziğinin kendisine ait olduğunu ileri süren Besteci ve söz yazarı Tunay Bozyiğit ve şarkıcı Mümin Sarıkaya da mahkemelik olmuştu. 

Ünlü oyuncu Burak Sergen'den 'velayet' açıklaması!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü oyuncu Burak Sergen'den 'velayet' açıklaması!
Koray Avcı'dan sokak sanatçısıyla muhteşem düet!

İLİŞKİLİ HABER

Koray Avcı'dan sokak sanatçısıyla muhteşem düet!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0