Erkan Petekkaya: Torunlarımıza darbenin kötülüğünü anlattık!

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da kalkıştığı hain darbe girişimi karşısında Türk milleti destansı bir mücadeleye imza attı. Bu unutulmaz mücadele “15/07 Şafak Vakti” ismiyle beyaz perde de seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor. 15 Temmuz’da gösterime girecek olan filmin başrol oyuncusu Erkan Petekkaya, çekim sırasında yaşadığı duyguları anlattı.

Geçtiğimiz günlerde bir etkinlikte konuşan ünlü oyuncu Erkan Petekkaya, 15 Temmuz Darbe Girişiminin Cumhuriyet tarihinde yaşanılan en kötü olaylardan biri olduğunun altını çizerek, "Aklıma geldikçe hala tüylerim diken diken oluyor. Filmin içinde çok daha iyi anladım neler olduğunu. Bütün oyuncular çok etkilendik. Bence iyi bir film yaptık. Türk halkı bağımsızlığına ve egemenliğine hiç kimsenin toz konduramayacağını tüm dünyaya gösterdi." şeklinde konuştu.


15 Temmuz’da darbecilere karşı inanılmaz bir direniş sergileyen Türk halkının mücadelesini konu alan film, gerçek hikâyelerden esinlenerek kaleme alındı. 15 07 Şafak Vakti filminde bir esnafı canlandıran Petekkaya, "Film vatandaşın gözünden çekildi. Ben de sıradan bir pastaneciyi oynadım. Filmin güzel yanı da bence o oldu. Her şey halkın gözünden anlatıldı. Sinemaseverlere filmi izlemelerini tavsiye ederim. İzledikten sonra da ahlak ölçülerini kaçırmadan eleştirilerini duymak da isterim. Yapıcı eleştiriye inanırım. Yaşananlar unutulacak bir olay değil. Çocuklarımız, torunlarımız her zaman konuşmalı ve Allah korusun, bir daha başımıza böyle bir şey gelmesin. Şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimizden de Allah razı olsun. Buna toplumsal bir olay diyemeyiz. Bu bambaşka bir şey, özgürlüğümüz, bağımsızlığımız gidiyordu elimizden. Toprağımıza göz diktiler. O yüzden izleyince hissedeceksiniz." dedi ve filmin 15 Temmuz’da yaşanan olaylar konusunda bir belgesel niteliğinde olduğunu vurguladı.

Türk Tarihinde çok önemli bir olayın canlandırıldığı “15/07 Şafak Vakti” filminde rol almaktan çok mutlu olduğunu belirten Petekkaya sözlerini şöyle sürdürdü:
"Böyle bir direniş, böyle bir halk dünyanın neresinde var? Hangi halk tankın altına yatar? Belgesel gibi, alıp kütüphaneme koyacağım bir film. Çekerken de izlerken de çok etkilendik, ağladık, tüylerimiz diken diken oldu.” 

Prenses Diana'nın çocukluk bisikleti satışa çıkarıldı!

İLİŞKİLİ HABER

Prenses Diana'nın çocukluk bisikleti satışa çıkarıldı!
Kıvanç Tatlıtuğ'un ağızları açık bıraktıran yeni oyuncağı görüntülendi

İLİŞKİLİ HABER

Kıvanç Tatlıtuğ'un ağızları açık bıraktıran yeni oyuncağı görüntülendi
Erkan Petekkaya'dan Acun Ilıcalı sorusuna tepkili cevap!

İLİŞKİLİ HABER

Erkan Petekkaya'dan Acun Ilıcalı sorusuna tepkili cevap!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0