Sözlü tacize uğrayan modacı Hülya Aslan’a sanatçılardan destek!

Modacı Hülya Aslan ve arkadaşları, Alaçatı’da bir grup genç tarafından “Kapalılar ne alaka!” denilerek, küfürlü tacize uğradı. Modacı Aslan, sosyal medya hesabından olayı paylaşınca aralarında Hadise ve Fulden Uras’ın da olduğu bazı ünlülerden destek geldi.

Modacı Hülya Aslan, başörtüsünden dolayı Alaçatı'da yaşadığı çirkin saldırıyı Instagram'da paylaştı. "Otel ve restoranlardaki bakışlar bizi çok rahatsız ediyor, artık bu durum biraz zorbalığa dönmeye başladı" diyen Aslan'a sosyal medyadan destek mesajları yağdı.

"KAPALILAR NE ALAKA" DİYEREK KÜFÜR ETTİLER

Muhafazakâr kesimin tanınmış modacılarından Hülya Aslan tatil için gittiği Alaçatı'da başörtüsünden dolayı taciz edildi.

Aslan, yaşadıklarını anlattı: "Alaçatı'dan arabayla geçerken 3-4 genç "Kapalılar ne alaka" diyerek küfretti. Biz buna benzer o kadar çok şey yaşıyoruz ki. Bir otele gittiğimizde kapalı olduğumuz için oranın denizine haşema giydiğimiz için bizi almıyorlar. Artık bu iş biraz zorbalığa dönüşmeye başladı. Instagram'da uzun bir yazı paylaştım. Birleştirici ve naif bir söylemle yazdım. Sanatçılardan da destek gördüm."

Tatil yerlerinde bu zorbalığı daha fazla yaşadıklarını dile getiren Hülya Aslan, şunları söyledi: "Konuyla ilgili yaptığım paylaşımın altına binlerce bu tarzda yorum yapıldı. İzmir'de, Fethiye'de binlerce hikâye var ve o kadınlara farklı farklı şekillerde travmalar yaşatılmış. Çünkü tatile gidiyorsunuz ve gittiğinizde saçma sapan bakışlarla ve tavırlarla karşılaşıyorsunuz. Dolayısıyla bu da biraz can sıkıcı olmaya başladı. Ben de bunu yüksek sesle dile getirmek istedim. Hem açık hem kapalı binlerce insandan ciddi destek aldım."

HADİSE: "Artık yeter! Yeter! Hiç kimse kıyafetimize, başörtümüze, şortumuza, eteğimize, ceketimize karışıp bizi sınıflandıramaz. Biz kadınız. Biz insanız. Biz özgürüz."

FULDEN URAS: "Ne hakla, hangi cüretle insanları böyle ayrıştırabiliyorlar. Bu mekânları açık açık yazın biz de gitmeyelim."

TUĞBA NUR GÜNEŞ: "Bu mağdur edebiyatı değil bu kararmış zihinlere tepkidir. Aslan bunu o kadar kibar bir dille anlatmış ki, ben bu kadar sakin kalabilir miydim bilmiyorum. Biz kadınlar olarak istediğimiz her şeyi giymekte özgürüz! İster başörtüsü takarız ister şort giyeriz."

İPEK ELA EYLÜL: "Yaptıkları terbiyesizlik. Lütfen artık herkes saygı duysun birbirine, hangi çağdayız."

ZEHRA BOZ: "Elon Musk Mars'ta hayat kuruyor, biz nelerle meşgulüz. İlahi cahillik, saygısızlık sen adamı öldürürsün. Prehistorik çağdaki dinozorlara selam. Artık aramıza katılın ateş, tekerlek, yazı, matbaa bulundu."

'TATİL YERLERİNDEKİ ÇİRKİN BAKIŞLAR BİZİ YIPRATIYOR'
Sabah'ta yer alan habere göre, özellikle tatil yerlerindeki yaşanan bu durumun son derece rahatsız edici olmaya başladığını belirten modacı, sözlerine şöyle devam etti: "Bir otele gittiğimizde "Aa başörtülü müsünüz, burada rahat edemezsiniz" diyorlar.

Şarkıcı Gülden Arslan yıllar sonra itiraf etti! Sürekli tehdit ediliyordu!

İLİŞKİLİ HABER

Şarkıcı Gülden Arslan yıllar sonra itiraf etti! Sürekli tehdit ediliyordu!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 53

Eray 2 yıl önce

Tesettür haram olan şeylerden korunmak için farzdır... Moda için şarkı söylemek için yakıştığı için bilimum her türlü İslam dışı yapabilmek için farz kilinmadi.. ve zaten bu görüntüler de Allah'ın emrettiği tesettür değil

Toplam 1 beğeni

Alper 2 yıl önce

Zehra boz, ne çakmış öyle bee. Herşeyi güzel özetlemiş.

ali alkan 2 yıl önce

İnsan olarak ayrıştırılman ve ötekiliştirilmen yanlış. Birde müslüman tesettürlü kadın imajı vererek kafana göre tesettür anlayısı oluşturman da yanlış.

Toplam 2 beğeni

ASILBEY@06ÇUBUK 2 yıl önce

İslam düşmanlığı kanına işlemiş,bu zihniyete taviz,hoşgörü,ses çıkarmama,cevap vermeme,maalesef bu alçak kesimi dahada cesaretlendirmektedir. Bu sapkın zihniyete her türlü cevap anında verilmedikçe kudurmuş köpek gibi saldırmaya devam ederler.

Toplam 1 beğeni

İbrahim 2 yıl önce

Ya bırakın şunları cevap bile vermeyin it ürür kervan yürür şu bacımın güzelliği hiç birinde varmı o cıbıldak çarpık bacaklı kokonozlarda çekemediklerinden ne yapacaklarını şaşırıyorlar

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun