Azerin'den alkışlanacak açıklama: Karabağ ortak zaferdir

Çırpınır Karadeniz türküsüyle hafızalara kazınan Azerin, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ada Ankara Yaz Konserleri kapsamında Türkiye'ye geldi. Sahne almadan önce basın mensuplarına guru verici açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan Devlet Radyo programında yer alan Azerin, Çırpınır Karadeniz türküsüyle fenomen hale geldi. Kardeş ülke Azebaycan'dan Ankara'ya özel davetli olarak gelen Azerin,  Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ada Ankara Yaz Konserleri kapsamında sahne alacak.

azerinden gururlandıran açıklama

azerinden gururlandıran açıklama

Sahneden önce basın mensuplarına konuşan Azerin, Türkiye'ye geldiğinde farklı bir ülkeye gitmiş gibi hissetmediğini belirtti.

çırpınır karadeniz ile fenomen hale geldi

çırpınır karadeniz ile fenomen hale geldi

Açıklamalarıyla gururlandıran Azerin, Çırpınır Karadeniz türküsünün alın yazısı olduğunu söyledi. Tarihi bir eser olan Çırpınır Karadeniz'in hikayesini şu sözlerle anlattı:

"Burada bir minnet borcu var, teşekkür var Türkiye'deki gardaşlara. Onun için bu eser bizi birleştiren bir eserdir. Benimle de bağdaştı. Çırpınırdı Karadeniz benim alın yazım oldu. İzleyiciler kabul etti beni bu eserle. Bu eserle ben kendim de büyüdüm. Ben sadece eseri söylemedim. Tarihe başvurarak, Ahmet Cevat'ın hayatını, Üzeyir Bey'i, Enver ve Nuri Paşaları, Kafkas İslam Ordusu'nu, o dönemi okudum. Onların hayatını, o dönemi yaşadım. O yüzden eseri icra ettiğimde bir nevi başka bir enerji verdi insanlara diye düşünüyorum. Bir de artık dünyanın herhangi bir yerine gittiğimde Çırpınırdı Karadeniz siyasi bir eser olarak kabul edilmiyor. O artık Türk'ün, Türk dünyasının ortak eseri, bizim ortak şaheserimiz gibi kabul ediliyor. Bu benim için çok önemliydi."

KARABAĞ ORTAK ZAFER!

Daha sonra sözlerine kısa zaman önce Ermenistan'ın saldırılarını artırdığı Karabağ'daki zaferden bahsetti. Bu zaferin Azerbaycan ve Türkiye'nin ortak zaferi olduğunun altını çizdi. 

Şarkıcı Gülden Arslan yıllar sonra itiraf etti! Sürekli tehdit ediliyordu!

İLİŞKİLİ HABER

Şarkıcı Gülden Arslan yıllar sonra itiraf etti! Sürekli tehdit ediliyordu!
Demet Akalın'dan çok konuşulacak Seda Sayan açıklaması!

İLİŞKİLİ HABER

Demet Akalın'dan çok konuşulacak Seda Sayan açıklaması!

BİR YORUM YAPIN 0