Küçük Amal'ın umut dolu yürüyüşüne ünlü çiftten büyük destek!

Türkiye’nin sevilen oyuncularından Bergüzar Korel ve Halit Ergenç, dünyaca ünlü isimlerle “The Walk- Yürüyüş” projesinde yer alarak Küçük Amal’ın serüveninde Türkiye elçisi olacak.

"The Walk- Yürüyüş" projesi, Amal ismindeki 9 yaşındaki Suriyeli bir kız çocuğunu sembolize eden 3,5 metre boyundaki kukla ile tüm dünyada mültecilik sorununa dikkat çekiyor. Proje, Türkiye- Suriye sınırından başlayarak Birleşik Krallığa kadar devam edecek bir serüveni ele alıyor. 

Bugün Gaziantep Kalesi’nde başlangıcını yapacak olan projeye uluslararası alanda destek görüyor. Projenin Türkiye Elçileri ise ünlü oyuncu çift Bergüzar Korel ve Halit Ergenç olacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bergüzar Korel, şu ifadeleri kullandı:
"Bizler ebeveyn olarak çocuklarımızın üzerine titrerken dünyada milyonlarca mülteci çocuk insan dışı şartlarda kaderlerine terk edilmiş vaziyette. Mültecilerin seslerini duyurmak ve onlara daha iyi koşullarda bir yaşam verebilmek hepimizin görevi."

Projenin temelinin umut olduğunu vurgulayan Halit Ergenç ise , "Bu projenin merkezi umut. Gelin Amal’i hep birlikte karşılayalım. Ben de çok büyük bir heyecan duyuyorum onunla yürüyeceğim gün ile ilgili... Benim için hayatımın çok önemli günlerinden biri olacak" şeklinde konuştu.

Küçük Amal’ın yolculuğu bugün Gaziantep’ten başlayarak Adana, Tarsus, Mersin, Bozkır(Konya), Antalya, Pamukkale, Denizli, Selçuk, Urla ve İzmir’e kadar devam edecek. 8 Ağustos’ta tamamlanacak olan Türkiye rotası Çeşme’de bitecek. Alınan bilgiye göre; Bergüzar Korel ve Halit Ergenç, İzmir’deki yürüyüşte yer alacak.

Ardından Birleşik Krallığa doğru uzanan yolculuğun 4 aylık bir süreçte 8 ülke sınırını geçerek tamamlanması bekleniyor.

Çocuklar Duymasın'ın Çaycı Hüseyin'i Alparaslan Özmol'un başına gelen talihsiz olay!

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklar Duymasın'ın Çaycı Hüseyin'i Alparaslan Özmol'un başına gelen talihsiz olay!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0