'Help Turkey' kampanyasına tepki gösteren usta sanatçılar hakkında yıldırma politikası!

Geçtiğimiz hafta dünya genelinde başlayan orman yangınları ülkemizde de Akdeniz ve Ege Bölgelerin'deki ormanlık alanlarda görülmeye başladı. Ciddi oranda maddi ve manevi hasara neden olan orman yangınlarından fayda sağlamaya çalışan birileri yeniden sahaya çıkmaya başladı. Sosyal medyadan devleti güçsüz gösterecek paylaşımlar yapıldı. Ancak usta sanatçılar bunun algı operasyonu olduğunu söyleyerek katılmadı.

Sosyal medyada bot hesaplarla başlayan #GlobalCall ve #HelpTurkey kampanyaları bir gecede milyonlarca insan tarafından paylaşıldı. Paylaşımlarda Türkiye Cumhuriyeti'nin orman yangınlarında yetersiz olduğu ve dış devletlerin yardım etmesi gerektiğine dair ibareler yer aldı. Türkiye Cumhuriyeti'ni zayıf göstermek amaçlı yapılan bu kampanya özellikle ünlü isimler ve fenomenlerin paylaşımlarıyla hızla yayıldı. Sosyal medyada başlatılan bu kirli algı operasyonuna usta isimler ise karşı çıktı. Nilüfer, Serkan Çağrı, Erhan Yazıcıoğlu, Mehmet Ali Erbil, Orhan Gencebay, Şehrazat ve Nilgün Belgün gibi usta isimler bu durumun bir operasyon olduğunu ve destek vermeyeceklerini belirtti. Nilüfer, paylaşımında "BİZ BİZE YETERİZ" dedi. Ancak tıpkı gezi olaylarındaki gibi bir kısım ünlü isim sosyal medyada usta sanatçıları hedef gösterdi.

ALGI OPERASYONLARI!

Ayrıca ülkemizin güçsüz ve aciz gösterilmesine hizmet eden kampanyaya destek vermedikleri için usta sanatçılar, bazı güçlü hesapların radarına girdi. O hesaplar usta sanatçıların projelerine destek vermeyeceklerini belirterek maddi ve manevi baskı uygulamakla tehdit ettikleri ortaya çıktı.

Sanat dünyasının değerli isimlerinden İLİŞKİLİ HABERSanat dünyasının değerli isimlerinden "Help Turkey" etiketine tepki!

Bugüne değin devleti desteklemek için paylaşım yapan her sanatçı hakkında linç kampanyası başlatıldı. Daha öncede Gezi olayları, 15 Temmuz hain darbe saldırısı gibi ülkemizin zorlu süreçler atlattığı bu zamanlarda Devletin yanında olan isimler hedef gösterilerek yıldırma politikaları uygulandı. Tüm bu politik saldırılara rağmen usta sanatçılar duruşlarından bir adım bile geri atmadı. Dünya genelinde yaşanan bu doğal afette diğer ülkelerinde önlemekte zorlandığı orman yangınlarına karşın herhangi bu tarz bir algı operasyonunun başlatılmaması da akıllara 'ülkemiz üzerine yapılan kirli politik operasyonları' getirdi. Bu durumu usta sanatçı Şehrazat şu paylaşımıyla ifade etmişti:

"Ağrıma gitti bu yurtdışı yardım çağrısı. Ülkem vatanım bu acziyete düşecek ülke değildi. Onun için o yardımları paylaşmayacağım."

orman yangınları neden büyüdü

orman yangınları neden büyüdü

ORMAN YANGINLARI NEDEN BÜYÜDÜ?

Herkesin tepki gösterdiği orman yangınlarının meydana getirdiği büyük kaybın nedeni temel de başlatılan eş zamanlı orman yangınlarıdır. Eş zamanlı başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangınları karşısında canla başla çalışan Orman Genel Müdürlüğü, İtfaiye ekipleri, Polis ve Askerlerin yanı sıra halkta büyük bir destek vermektedir. Ancak aşırı sıcaklık, kozalakların adeta bir bomba etkisi gibi farklı noktalara sıçraması ve çoğu yerin dağlık alan olduğu için müdahaleler de zorluklar yaşanıyor. Bu durum şuan sadece ülkemizde değil dünya genelinde yaşanan  bir doğal afettir. Hava sıcaklığı nedeniyle soğutma çalışmalarına rağmen birden yeniden alevlenebilen alanlar yaygındır. Bunun en büyük nedeni ise çam ağaçlarının kozalaklarının aşırı kuru olması bununda sıcaklığa bağlı daha hızlı alev almasından kaynaklanıyor.

dünyanın dört bir yanındaki orman yangınları

dünyanın dört bir yanındaki orman yangınları

Geçtiğimiz günler de de Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), dünyada ortaya çıkan orman yangınlarının uydular aracılığıyla eş zamanlı olarak takip edilebileceği "FIRMS" adlı bir haritalama sistemi kurmuştu. Bu sistemde dünya genelinde şiddeti devam eden orman yangınları harita üzerinde kırmızı noktalarla gösterildi.

italyadaki yangınlar

italyadaki yangınlar

Uzmanlar orman yangınlarının yayılmasının temelinde zemin sıcaklığı ve rüzgarın büyük payı olduğunu vurguluyor. Tüm bu zorluklara rağmen sahada olan ve canla başla çalışan tüm ekiplere ve vatandaşlara minnettarız. 

Müge Anlı afet bölgesi için harekete geçti! Tatili yarıda bıraktı...

İLİŞKİLİ HABER

Müge Anlı afet bölgesi için harekete geçti! Tatili yarıda bıraktı...
Şarkıcı Demet Akalın'dan tepkiye yol açan tweetler!

İLİŞKİLİ HABER

Şarkıcı Demet Akalın'dan tepkiye yol açan tweetler!

BİR YORUM YAPIN 16

Murat gözükara 2 yıl önce

VATANSIZ sanatçılara maliye tek tek hesap sorsun.... VALLAHİ billahi bizden milliyetçi olurlar.. Devlet bunlara hesap sormalı.. Yanlarına kar kalmamalı

Zaza 2 yıl önce

Boş verin siz tehdit eden o uşakları. Siz bu millete ait olduğunuzu yeter ki tescilleyin onlar arkanızdan zaten koşacaktır zamanı gelince.

Mustafa Menfaatlı 2 yıl önce

Maalesef Dünyanın en karaktersiz hainleri bizde,Yazıklar olsun,Lanet olsun.

cemal 2 yıl önce

Operasyona tepki gösteren sanatcılar haklıymış eğer bu çağrı türkiyeyiaciz duruma düşürme söylemi olmasaydı tepki veren sanatcılara yıldırma takdiği uygulanmazdı uyguluyanların hepsine yazıklar olsun ülkenin ekmeğini yesinler sonrada ihanet etsinler sanatcılık buysa yazıklar olsun

kemal 2 yıl önce

Leş kargalarına geçiş yok.. Allah, içimizi yakan yangınlardan menfaat umanların planlarını başlarına geçirsin. Amin

Yorumların Tümünü Okuyun