Ferhat Göçer: Şöhret verdiği kadar aldı

Ünlü şarkıcı Ferhat Göçer verdiği özel röportajda hakkında bilinmeyenleri anlattı.

Sanat dünyasının önemli isimlerinden biri olan şarkıcı Ferhat Göçer hayatına dair samimi açıklamalarda bulundu. Çıkardığı romantik şarkılarla milyonlarca kişi tarafından dinlenen Göçer,  'Şöhretin verdikleri kadar hayatımdan aldıkları da oldu" dedi. 

"Şöhretin herkese ödettiği bir bedel vardır. Aldığı kadar verdiği vardır, verdiği kadar aldığı vardır" diyen şarkıcı, "Ünlü olmak benden hiçbir şey eksiltmedi. Çünkü ben sahnedeyken Ferhat Göçer'im. Onun dışında sıradan bir insan olmayı başarabiliyorum. O şöhretin büyüsüne kapılmış, korku evi gibi şöhretimi kaybedersem ne yaparım paniği içinde yaşamıyorum. İçimde ukde kalan elbette bir şeyler var. Hepimizin yok mu? Ama bunlarında bana özel kalmasını isterim" dedi.

ferhat göçer itiraf

ferhat göçer itiraf

DUYGULARIM ALTÜST OLMALI

"Şarkıları seçerken okurken neye dikkat ediyorsunuz?' şeklindeki soru üzerine Ferhat Göçer şunları dile getirdi: "Şarkılarımı seçerken gönüllere dokunmayı çok seviyorum. Önce kendi gönlüme dokunsun istiyorum, önce kendi duygularım bir altüst olsun istiyorum, önce şarkı sözünü okuduğumdaki hissin eğer o his beni mutlu ediyorsa ya da yaralıyorsa ya da derinden sarsıyorsa bunun aynısının dinleyene de geçmesini çok istiyorum elbette.'

"Şarkılarım müzikseverlerle buluşmadan önce 'Bu kez beğenilmeme durumu olur mu? Ya sevilmez, ya dillere dolanmazsa durumu olur mu?' diye elbette hep düşünüyorum" diyen Göçer, "Ancak artık her şarkının aynı değerde ilgi göreceğini, sevileceğini ya da sevilmeyeceğini zaten hepimiz biliyoruz. Her şarkının kendine göre yarattığı başka bir alan var, başka hitap ettiği bir kitle var. Bu yüzden benim gönlüme, yakın çevremdeki insanların gönlüne dokunan şarkıları söylemeyi seviyorum. "Ah bu şarkı sevilmezse, ah bu şarkı dillere dolanmazsa ne olacak" diye panik haline asla düşmüyorum. Her şarkının kendine göre bir kaderi var" diye konuştu.

"En çok kimin sesi ve şarkıları sizi hüzünlendirir?" sorusuna karşılık yorumcu "Buna tek bir isim vermek biraz zor olabilir. Bazen Neşet Ertaş'ın bir türküsünden çok hüzünlenip, türkünün içinde kendini başka bir dünyaya yolculuk yaparken hissediyor, bazen de Antonio Bocelli'nin o eşsiz aryalarında başka bir yere uzanıyor yüreğim, ruhum. Müzik çok evrensel bir olgu. O yüzden müzik dinlemekten, müzik yapmaktan sınırsız zevk alıyorum ve müzikle yaşıyorum.

Ferhat Göçer en büyük pişmanlığı ve en büyük korkusu sorulduğunda ise "Bu pişmanlıklar ve korkular yaş aldığımız sürece, yaşadığımız olaylarla bağlantılı olarak sürekli değişir. Benim en büyük pişmanlığım diyebileceğim bir şeyim yok Allah'a şükürler olsun. Yaşadığımız her şey, hatalarımız, başarısızlıklarımız bizi bugünlere taşıyan, kişiliğimizin altını çizen, kişiliğimizi netleştiren olaylardır diye düşünüyorum. En büyük korkum ne olabilir ki? En büyük korkum tabi ki evlatlarımın başına bir şey gelmesi olabilir. Çok sevdiklerimin canının yanması" diye cevap verdi.

RUHUMDA DEĞİŞİMLER SÖZ KONUSU

Pandemi sürecinde ruhunda ve hayatında pek çok insanda olduğu gibi değişiklikler olduğunu anlatan Göçer şunları dile getirdi; "Bir kere kıymet verdiğim olaylar, insanlar, durumlar çok daha netleşti, çok daha belirginleşti. İnsanın kendi kıymetini bilmesi, çevresindekilerin kıymetini bilmesi, vazgeçilmezlerine bir ahtapot gibi sarılması gerektiğini öğrenmiş oldum. Daha dinginleştim, üzüleceğim şeyler değişti, üzüldüğüm şeyler değişti, hayatımda pek çok şey yer değiştirdi açıkçası. Maneviyat ve madde bakımından değer verilen olayların aslında o kadar da kıymetli olmadığının farkına vardım. Ya da dediğim gibi sıralarında değişiklikler yaptım. Bu pandemi süresince yalnızlığın da kıymetli olmuş olduğunu, az şeyle yetinmenin de olabileceğini öğrenmiş oldum. Maddiyattan çok maneviyatın hayatımızda belirgin olması gerektiğini öğrendim.

Şarkıcı Haluk Levent yardım istedi! Kendi hastalığına çare arıyor...

İLİŞKİLİ HABER

Şarkıcı Haluk Levent yardım istedi! Kendi hastalığına çare arıyor...
Oktay Kaynarca'nın acı günü!

İLİŞKİLİ HABER

Oktay Kaynarca'nın acı günü!
Busenaz Sürmeneli ve Kerem Bürsin arasında "altın madalya" polemiği

İLİŞKİLİ HABER

Busenaz Sürmeneli ve Kerem Bürsin arasında "altın madalya" polemiği
Demet Akalın'ın yeni oyuncağının fiyatı dudak uçuklattı!

İLİŞKİLİ HABER

Demet Akalın'ın yeni oyuncağının fiyatı dudak uçuklattı!
Sinem Kobal'ın hayranlarından istediği anlamlı hediye alkış topladı!

İLİŞKİLİ HABER

Sinem Kobal'ın hayranlarından istediği anlamlı hediye alkış topladı!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0