Nişantaşı'nda başörtülü kadınlara saldırmıştı! Hakim karşısında şaşkına çeviren sözler

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Şişli'de akademisyen Neşe Nur Akkaya ve arkadaşı Yasemin Farhat'a saldırdığı gerekçesiyle tutuklanan Eray Çakın hakim karşısına çıktı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi Neşe Nur Akkaya'nın, Mıstık Parkı'nda arkadaşıyla otururken, Eray Çakın adlı bir kişinin saldırısına maruz kalmıştı.

İstanbul 69. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada ilk duruşma yapıldı. Tutuklu sanık Eray Çakın duruşmaya cezaevinden video konferansla bağlandı. Müşteki Neşe Nur Akkaya duruşmaya katılmazken, sanık ve müşteki avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.
 

Duruşmada savunması alınan sanık Çakın, arkadaşlarıyla Nişantaşı'ndaki Mıstık Park'ta oturduklarını, müştekilerin de yan taraflarındaki bankta bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Parktaki kedilerden biri müştekilerin yanına gitti. Kediyi ittirdiler. Kedi ikinci kez yanlarına gidince, Neşe Nur Akkaya kediye tekme attı. Ben de 'Buradaki tüm parklarda kedi var, başka bir parka gidebilirsiniz.' dedim. Bunun üzerine bana birtakım hakarette bulundu. Ben de 'Bana hakaret edemezsiniz.' dedim. O yüzden, 'Gaziosmanpaşa'da bir parka gidin.' dedim. Elimde içinde çok az su bulunan bir pet şişe vardı. Asıl amacım yere fırlatmaktı. Müşteki de o an ayağa kalkınca şişe yüzüne geldi. Kastım yaralamak değildi. Şişeyi elimden bırakamayınca birkaç kez vurdum. İttirme, yere düşürme, başörtüsü çekme gibi hareket olmadı hiçbir şekilde. Başörtüye yönelik hiçbir hakarette bulunmadım, çekmedim. Benim ailemde de başı kapalı insanlar bulunmaktadır."

Müştekinin bu olay yüzünden 3 gün sonra darp raporu aldığını savunan Çakın, "Bir kadınla böyle bir sorun yaşadığım için çok üzgünüm.  Tutuksuz yargılanmak ve beraat talep ediyorum." ifadelerini de kullandı.

TANIK BEYANLARI ALINDI

Duruşmada, Eray Çakın ile olayın yaşandığı parkta oturan 3 kişi tanık olarak dinlenildi.

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, henüz dinlenilmemiş tanıklara baskı yapma ihtimali göz önüne alınarak sanığın tutukluluk halinin devamına hükmedilmesini istedi.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanık Eray Çakın'ın, suçun vasıf-mahiyeti, işleniş biçimi ve delillerin henüz toplanmamış olması gerekçeleriyle tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Müştekilerin davaya müdahilliğine hükmeden mahkeme, duruşmayı 26 Ağustos'a erteledi.

İddianamede, sanık Çakın'ın, Neşe Nur Akkaya'ya karşı, "silahla kasten yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya ve her iki müştekiye karşı da "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar olmak üzere toplam 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Haluk Levent: Asıl kahraman biz değil orman emekçileri

İLİŞKİLİ HABER

Haluk Levent: Asıl kahraman biz değil orman emekçileri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 40

Kaya 2 yıl önce

Kedi tekmekeme işi palavra gibi duruyor.

adem 2 yıl önce

Kedi tanık olarak dinlenmeli, Kedinin darp raporu var mı varsa incelenmeli.

Tarkan 2 yıl önce

Zora geldimi nasılda kıvırtıyor dansöz gibi.kedi bahane.

Toplam 3 beğeni

Süleyman Uysal 2 yıl önce

Bu karakter yoksunu zihniyet böyledir.Ceza göreceğini anladı mı her türlü iftirayı atar.

Toplam 4 beğeni

Muavvenet 2 yıl önce

Hizmali kapalı bayanlar bı aynada tipinize bakin

Toplam 4 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun