Yeşilçam'ın en güzeli 78 yaşındaki Filiz Akın yıllara meydan okuyor!

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Filiz Akın geçtiğimiz günlerde yoğun bakıma alındığı ve tedavisinin tamamlanıp taburcu edildiği öğrenilmişti. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla da dikkatleri üzerine çekmeye devam eden ünlü oyuncunun son hali görenleri şaşırttı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan ve takipçilerine sağlık durumuyla ilgili paylaşımlarda bulunan usta sanatçı Filiz Akın, son olarak yeni bir gönderide bulundu.

Sepsis hastalığıyla mücadele ettiğini ve midesine tüp takıldığını açıklayan Akın, "Sevgi enerjisinin gücüne inanıyorum. Ölümden kıl payı kurtuldum' dedi.

Sanatçı sağlık durumu ile ilgili bilgilendirmeyi şu açıklamayla da yapmıştı:

"Ben de bu sağlık meleklerinin gayreti ile iyileşmede bir hızlanma var. Daha önce bilseymişim keşke bu ekibi... O sıcaklarda bir saat süren ve araba tuttuğu için o sıkıntılı duruma girmeden belki de ateş komasına girmeden daha hızlanırdı tedavi... Gene de şükür. Başta Fatih Çakır olmak üzere Burçak Uzuntaş, Gamze Sarıkaya 'ya çok teşekkür ediyorum. Evde tahlil için kan almaktan tutun da ileri derecede hasta bakımına kadar her türlü hizmeti verebiliyorlar. Kimsenin sağlık sorunu yaşamaması dileğiyle olabildiğince iyi hafta sonu diliyorum..."

Tatil için Miami’de bulunan oğlu İlker İnanoğlu, sanatçının rahatsızlığını öğrenir öğrenmez ilk uçakla İstanbul’a döndü. Sağlık durumu iyiye giden ünlü sanatçının normal odaya alındığı öğrenilmişti. Sosyal medya hesabından sevenlerini bilgilendiren Akın, hastaneye yatırıldığı anların videosunu paylaşmıştı. 42 derece ateşle Sepsis'e karşı mücadele veren usta oyuncu videonun altına şu notu düşmüştü:

Sepsis nedir? Sepsis neden olur? Sepsisin belirtileri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERSepsis nedir? Sepsis neden olur? Sepsisin belirtileri nelerdir?

“Bu kadar üst üste gelen yangın ve sel felaketlerindeki acılara yürek dayanmıyor ve hastalanma derecesinde etkileniyor insan” demiştim.

"Burada ikinci kez Bodrum'da hastaneye getirilmişim. Tansiyon tehlikeli derecede düşük! Ateş 42… Sepsis'e karşı mücadelede ölümden kıl payı kurtaranlara, merak eden, iyileşme dilekleri ve dualarını yollayan sizlere çok teşekkür ederim…"

filiz akın yoğun bakımda

filiz akın yoğun bakımda

Akın'ın özel yaşamı ve sanat hayatının bilinmeyenlerini anlattığı “Hayatın Provası Yok” adlı kitap, İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlandı.

Sanatçı, nehir söyleşi türündeki kitapta Bircan Usallı Silan’ın sorularına yanıt verdi. Akın, “Oyunculuk yaparken es geçtiğin ya da doya doya yaşamadığın duygular oldu mu?” sorusunu şöyle yanıtladı:

CENAZEYE KATILAMAZDIK

“Biz o kadar yoğun çalışırdık ki, yakınlarımızın cenazesine bile katılamadığımız olurdu. Fazla özveri isteyen bir işti sinema. Günler, geceler boyunca çalışırdık. Hiçbir duyguyu hakkını vererek yaşadığımı söyleyemem. Kadın olmak ne tuhaf. Ayrıca bunun hakkını nasıl verebilirsiniz? Bol bol süslenmek, giyinmek, farkını ortaya koymak ise; evet, bunları filmlerimizde rol gereği yaptık. Bir de ayrıca yapacak zaman yok. Abla olmak duygusu örneğin. Kız kardeşimi hep sevdim, hep ihtiyacı olduğunda yanında olmaya çalıştım. Annemle de öyle. Onlarla her an birlikte olamıyordum ama destektik birbirimize. Hayat böyle bir role uygun görmüştü bizi. Gerçek yaşamdan çok filmlerde yaşanacak ana temalar, duygular. Ama bunu şikâyet olarak söylemiyorum. Değdi mi demiyorum en azından. Değdiğine inanıyorum. Şu gördüğüm sevgi, saygı. Az şey mi bunlar?”

Kanseri bile nazikçe karşıladı

Kitapta, ünlülerin Filiz Akın’la ilgili düşüncelerine de yer verildi.

ZÜLFÜ LİVANELİ: Film yıldızı olmak ilginç bir deneyim. Kim bilir kaç insanın hayalini süslüyorsun, kim bilir kaç bin duvarda resmin asılı, kim bilir kaç genç kız sana benzemeye çalışıyor. İşte bütün bunlara rağmen “sahici, yalın, dost bir insan” kalabilmek için Filiz Akın olmak gerekiyor.

TÜRKAN ŞORAY: Adını duyunca içimin titrediği Filiz; narin, duygusal, zarif kişiliğinin yanı sıra her olayı metanetle karşılayan çok güçlü bir yanı da olan arkadaşım. En umutsuz anda bile, bir umut ışığı yakalar.

OYA BAŞAR: Çocukken açık hava sinemasına gider, o sihirli dünyayı seyrederdik. Sarı uzun saçları, zarafeti ve şıklığı bana hep çok farklı gelmişti. Yıllar sonra kendisini tanıdığımda ruhunun da ne kadar güzel ve gerçek olduğunu gördüm. Benim hem ablam, hem arkadaşım, hem sırdaşım oldu.

İLKER İNANOĞLU: Bana hayat veren insan. Zevkli, kaliteli, kibarlık örneği. Kanseri bile nazikçe karşılayan hayat öğretmenim. Beni hep şaşırtmayı başaran benim en iyi arkadaşım, annem.

Ameliyat olan Yıldız Tilbe'den haber var

İLİŞKİLİ HABER

Ameliyat olan Yıldız Tilbe'den haber var
Uraz Kaygılaroğlu kızı için mutfakta hünerlerini sergiledi!

İLİŞKİLİ HABER

Uraz Kaygılaroğlu kızı için mutfakta hünerlerini sergiledi!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 7

Murat 2 yıl önce

Kurtulamadınız. O geçici bir süreç. Hepimiz zamanı gelince öleceğiz. O zaman da zaten kader de belli.

ahmet sarmusak 2 yıl önce

ölümden zor kurtulmadınız "henüz vaktiniz dolmamış" allah hayırlı uzun ömürler versin...

nevzat 2 yıl önce

ölüm den kurtulma kaçış yok ölüme hazırlıklı olmak var dünya sultan süleymana kalmadı ki bizemi kalacak ölümden sonraki hayata hazırlanalım

mehmet iskenderun 2 yıl önce

gerçek bir sanatçı....zerafet sembolü..Allah üzun ömürler versin

Toplam 1 beğeni

Selim han 2 yıl önce

Yoğun bakımda doğum günü pastası üflüyor.

Yorumların Tümünü Okuyun