Türk sanat müziğinin değerli ismi İnci Çayırlı'ya veda!

Türk sanat müziğinin değerli isimlerinden İnci Çayırlı, 86 yaşında yaşamını yitirmişti. Ünlü sanatçı İnci Çayırlı adına Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlendi.

Türk Sanat müziğinin altın sesi olarak nitelendirilen ve pek çok filmin müziklerine imzasını atan Türk Sanat Müziği sanatçısı İnci Çayırlı, geçtiğimiz günlerde yaşama gözlerini yumdu. Usta sanatçının adına düzenlenen törene ailesi, dostları ve sanat dünyasının değerli isimleri katıldı.

İnci Çayırlı adına düzenlenen törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, baş sağlığı mesajı dileyerek şu ifadeleri kullandı:

"İnci Çayırlı, her açıdan çok büyük bir sanatçıydı. Müstesna bir geleneğin temsilcisiydi. Müzik dünyamızın en önemli üstatlarının yanında yetişmişti. Yüksek sanat kalitesinin yanında genç sanatçılar için örnek teşkil eden duruşundan hiçbir zaman taviz vermemişti. Sadece sanatseverlere değil, bir hoca olarak yetiştirdiği öğrencilerin arasında da unutulmaz bir isim olarak kalmayı başardı. Sanata verdiği değer, Türk müziğine kattığı her şey için kendisine müteşekkiriz." 

İnci Çayırlı'nın kızı Canan Atalay ise annesinin yaklaşık 70 yıldır sanatına ve ülkesine duruşundan ödün vermeden saygıyla hizmet ettiğinin altını çizerken "Kendisinin sesinden büyük bir keyifle dinlediğimiz ve 'Sana vasiyetimdir' dediği 'Birtanem'in sözleri gibi, 'Bir sabah kalktım bir tanem, sen yoksun...' Bana bıraktığın bu onurlu miras ve bana öğrettiğin her şey için minnettarım." şeklinde konuştu.

"KENDİSİ GÖRDÜĞÜM EN BÜYÜK HANIMEFENDİDİR"

Usta sanatçının manevi oğlu Bahadır Şener de "Son 10 yıldır aralıksız her gün onunla beraberdik. Gerek Eskişehir'de gerek buradaki korolarda beraber çalıştık. Kendisi gördüğüm en büyük hanımefendidir. Bir İstanbul hanımefendisini kaybettik. Ben de kendi annemi kaybetmiş gibi hissediyorum. Çok anılarımız var. Birlikte çok güzel şeyler yaşadık. Bana çok şeyler öğretti. Her şey için ona minnetarım" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Türk Sanat Müziği geleneğinin değerli ve başarılı isimlerinden İnci Çayırlı, geçirdiği ileri derece Alzheimer nedeniyle önceki gün akşam saatlerinde İstanbul'da yaşamını yitirdi. 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından "Devlet Sanatçısı" unvanına layık görülen usta sanatçı, "Çileli Bülbül", "Ayrılık", "Son Nefes" gibi ünlü sinema filmlerinin müziklerine imza atmıştır.

86 yaşındaki devlet sanatçısının ölüm haberini kendisi gibi sanatçı olan İlkin Defne sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Defne yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"O üzücü an ne yazık ki geldi. Kıymetlimiz, öğrencisi olmaktan onur duyduğum Türk Müziğimizin medâr-ı iftihârlarından, sevgili İnci Hoca’mızı az önce kaybettik. İnci Çayırlı’ya Ulu Tanrı’dan rahmet, hepimize başsağlığı, başta kızı Canan Atalay olmak üzere tüm geride kalanlarına sabır ve metanet dileriz"

Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Türk sanat müziğinin usta ismi Devlet Sanatçısı İnci Çayırlı'yı maalesef kaybettik. Tavrı ve bilgisi ile ekol olmuş sanatçımızın mekanı cennet olsun inşallah" ifadelerini kullandı.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz da yaptığı paylaşımla İnci Çayırlı'yı anmayı ihmal etmedi. Yılmaz paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Klasik Türk Musikisi'nin büyük sanatkarı İnci Çayırlı'nın vefatını teessürle öğrendim. Allah'tan merhumeye rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum."

Perşembe günü Kültür ve Turizm Bakanlığı, usta sanatçı için tören gerçekleştirecek. Çayırlı'nın cenazesi Fenerbahçe Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Nakkaştepe Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi. 

Oscar ödüllü oyuncu Penelope Cruz'un elbisesinin yapımı 300 saat sürdü

İLİŞKİLİ HABER

Oscar ödüllü oyuncu Penelope Cruz'un elbisesinin yapımı 300 saat sürdü
Ünlü oyuncu Nesrin Cavadzade anne olmak istiyor!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü oyuncu Nesrin Cavadzade anne olmak istiyor!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0