Londra Köprüsü Operasyonu basına sızdı! Kraliçe öldüğünde neler olacağı yazıyor

İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth'in ölümünün ardından İngiliz hükümetinin yapılacaklara ilişkin güvenlik önlemlerinin yer verdiği "Londra Köprüsü Operasyonu" kod adlı planın detayları ortaya çıktı.

Bu yıl tahtta 70'inci yılını kutlayan İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth'in ölümünden sonra yapılacaklar listesi ortaya çıktı. Haber sitesi Politico'nun haberine göre; Kraliçe II. Elizabeth'in ölümü sonrası uygulanacak olan "Londra Köprüsü Operasyonu" isimli planda, kraliçenin cenaze töreni düzenlemeleri yer alıyor.

Planda yer alan bilgilerde; Başbakan, bir memur aracılığıyla "Londra Köprüsü Yıkıldı" koduyla II. Elizabeth'in ölüm haberini alacak. Halk ise Kraliçe'nin ölüm haberini PA Media üzerinden verilecek son dakika haberiyle öğrenecek.

KRALİYET WEB SİTESİ SİYAHA BÜRÜNECEK

Kraliçe'nin vefatının ardından tabutu ise Kraliyet Sarayı olan Buckingham Sarayı'ndan Westminster Sarayı'na götürülecek ve katafalka konulacak olan tabut üç gün boyunca ziyarete açık olacak. Kraliyet ailesinin web sitesi ise ölüm haberinin ardından kısa bir açıklama yayınlayarak siyah renge bürünecek.

İngiliz hükümetinin "gov.uk" uzantılı web siteleri ve hükümet kurumlarına ait olan tüm sosyal medya platformlarında siyah bantlar kullanılacak. Acil olmayan içeriklere yer verilmediği gibi hükümetin iletişim başkanı onay vermediği sürece yeniden paylaşıma da izin verilmeyecek.

ULUSAL YAS GÜNÜ İLAN EDİLECEK

Kraliçe'nin ölümünden 10 gün sonra ise devlet cenaze töreni gerçekleştirilecek ve o gün  ulusal yas günü olarak belirlenecek. Yas günü, resmi tatil olarak belirlenmese de hafta içi günlere denk gelmesi durumunda iş verenlerin insiyatifine bağlı olarak izin kullanılacak. 

GÜVENLİK UYARINA DA YER VERİLDİ

"Londra Köprüsü Operasyonu" adlı planda aynı zamanda Başbakanlık Binası 10 Numara önündeki bayrağın, kraliçenin ölümünden 10 dakika sonra yarıya indirilmemesi durumunda halkın kızgınlık duyacağını ifade ediyor.

Bunun yanı sıra; Dışişleri Bakanlığının turistler hakkında; İçişleri Bakanlığının ise muhtemel terör tehditleri konusunda neler yapacağına dair maddeler yer alırken Ulaştırma Bakanlığının başkentteki kalabalık konusunda endişelerine de yer verilmektedir. İngiliz Basını bu planın 96 yaşındaki Kraliçe II. Elizabeth'in sağlık durumunun kötüleşmesinin işareti olarak anlaşılmaması gerektiğini söyledi.

Kraliçe II. Elizabeth hayatını kaybetti! Buckingham Sarayı'nda bayraklar yarıya indi

İLİŞKİLİ HABER

Kraliçe II. Elizabeth hayatını kaybetti! Buckingham Sarayı'nda bayraklar yarıya indi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 7

Halil SİNANOĞLU 2 yıl önce

Bu "taraf " kolay. Öbür "tarafı" planlasanız ya!

Ahmet 2 yıl önce

Yahu bunun neresinde haber değeri var. Rutin ve standart yapılması gereken işler... Bir de gizli bilgiymiş gibi basına sızdı diye veriliyor...

Koranavirüs 2 yıl önce

melunu toprak kabul etmez inşallah ateşi bol olur inşallah

Toplam 1 beğeni

Deli dumrul 2 yıl önce

tez geber kafir. zalimler için yaşasın cehennem

Toplam 1 beğeni

Muh 2 yıl önce

Hadi bir geber de görelim : Gerçekten herşey böyle planlandığı gibi mi olacak. Çok merak ettim.

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun