Efsane aktör Jean-Paul Belmondo'ya Fransa'da veda edildi

Dünya sinemasına adını altın harflerle yazdıran ünlü aktör Jean-Paul Belmondo, geçtiğimiz günlerde 88 yaşında yaşama gözlerini yumdu. Ünlü aktör için Les Invalides Müzesi'nde gerçekleştirilen törene binlerce kişi akın etti.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Yer aldığı projelerle dünya çapında büyük bir üne sahip olan efsanevi aktör Jean-Paul Belmondo geçtiğimiz günlerde yaşama gözlerini yumdu. Ünlü sanatçının vefatıyla sinema dünyası ve hayranları yasa boğuldu. Paris'teki evinde yaşamını yitiren Belmondo için unutulmaz bir tören hazırlandı.

Fransa'nın Paris kentinde yer alan Les Invalides Müzesi'nde gerçekleştirilen devlet törenine binlerce kişi katılım sağladı. 1960'lı yıllarda ortaya çıkan Fransız Yeni Dalgası filmleriyle hafızalara kazınan tecrübeli aktör için anıtın dışındaki yeşil alana dev ekranlar kuruldu.

Binlerce kişi duygusal anlar yaşarken Fransa'nın altın ismine veda edildi. Ünlü aktörün cenaze törenine ise yalnızca ailesinin katılacağı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Fransız ve Avrupa sinemasında rol aldığı filmlerle hafızalara kazınan Fransız aktör ve yapımcı Jean-Paul Belmondo, yaşamını yitirdi. Ünlü aktörün avukatı Michel Godest, Belmondo'nun evinde hayatını kaybettiğini söyledi. Godest, "Jean-Paul Belmondo bir süredir yorgundu. Huzur içinde öldü." şeklinde konuştu.

Fransa'da 'Bébel' olarak da adlandırılan 1933 doğumlu aktör, toplamda 85 filmde rol aldı ve 2017 yılında Cesar Sinema Ödülleri'nde Onur Ödülü'ne layık görüldü. Pek çok başarılı işe imza atan usta aktör, 2001'de geçirdiği felç sonucu kariyerini sonlandırma kararı almıştı.

Muhteşem rekor 38 ülkeye çıktı! Kuruluş Osman Rusya'da...

İLİŞKİLİ HABER

Muhteşem rekor 38 ülkeye çıktı! Kuruluş Osman Rusya'da...
Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe ve Ersoy Dede sosyal medyada karşı karşıya geldi!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe ve Ersoy Dede sosyal medyada karşı karşıya geldi!
PS4'ün en sevilen oyunu Spider-Man'in ikincisinin çıkış tarihi belli oldu!

İLİŞKİLİ HABER

PS4'ün en sevilen oyunu Spider-Man'in ikincisinin çıkış tarihi belli oldu!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Adnan 2 yıl önce

Kemal Sunalın bir filminde Mehtap Ar'ın Sunal'ın fotoğrafına bakıp "tıpkı Belmondo" demesini hatırlattı bana

MASK 2 yıl önce

bu adamın filmlerini severdim özellikle alein delon ile olan filmleri çok güzeldi