Rock yıldızı Alan Lancaster hayatını kaybetti

Efsane rock grubu Status Quo'nun kurucularından Alan Lancaster 72 yaşında yaşama gözlerini yumdu.

Bir döneme damga vuran İngiliz rock grubu Status Quo'nun bas gitaristi Alan Lancaster, 72 yaşında yaşamını yitirdi. 80'li yıllardan beri Avustralya'da yaşayan ünlü yıldızın bir süredir multipl skleroz (MS) hastalığıyla mücadele ettiği ve evinde hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Ünlü yıldızın yakın arkadaşı ve müzik eleştirmeni Craig Bennett, facebook hesabından yaptığı paylaşımla Lancester'ın ölüm haberini duyurdu. Bennett, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"İngiltere’de dünyaya gelen, gitar Tanrısı ve ikonik müzik grubu Status Quo’nun kurucu üyesi Lancaster’ın ölümünü acıyla duyuruyorum"

Bennett, aynı zamanda MS hastalığıyla mücadele eden rock yıldızının hastalığına rağmen turnelere katıldığını ve hayranlarıyla bir araya gelmekten mutluluktan duyduğunu dile getirdi.

1962 yılında kurulan Status Quo isimli rock grubu ilk albümleri "Picturesque Matchstickable Messages from the Status Quo" ile büyük başarıya imza atmıştı.

Esat Kabaklı ile "Altaylardan Tuna'ya" Müzik Yolculuğu

İLİŞKİLİ HABER

Esat Kabaklı ile "Altaylardan Tuna'ya" Müzik Yolculuğu
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0