Esat Kabaklı ile "Altaylardan Tuna'ya" Müzik Yolculuğu

Türk Halk müziğimizin yaşayan ozanı Esat Kabaklı, beş eserden oluşan ve “Altaylardan Tuna’ya” adını verdiği albümü ile müzik yolculuğuna devam ediyor.

50 yılı geçen sanat hayatına beş albüm ve sayısız eser sığdıran Esat Kabaklı, altıncı albümünü dijital platformlarda yer alacak şekilde hazırladı. Kabaklı, yeni albümünde, Yahya Kemal Beyatlı’nın “Bin Atlı Akınlarda Çocuklar Gibi Şendik” diye de bilinen “Akıncılar”, TÜRKSAV Başkanı Yahya Akengin’in “Türk Dünyası Marşı”, Türk Dünyasının kıymetli isimlerinden Şehriyar’ın “Fani Dünya”, Huşeng Caferi’nin “Çal Dede Korkut” eserlerine ve sözleri kendine ait “Yine Bahar Geldi” isimli esere yer verdi.

 

DÖRT ESERİN BESTESİ KENDİSİNE AİT

Albümdeki eserlerin dördünün bestesi Esat Kabaklı’ya, bir eserin bestesi ise Kabaklı’nın kadim dostu ve yol arkadaşı Celal Özsarı’ya ait. Celal Özsarı, sözleri Esat Kabaklı tarafından yazılan “Yine Bahar Geldi” isimli eseri besteledi. Yapımı Nüvaz Müzik tarafından gerçekleştirilen albümün prodüktörlüğünü Gültekin Alihocagil, müzik yönetmenliğini ise Fatih Ihlamur üstlendi. Esat Kabaklı’nın bu albümündeki “Akıncılar”, “Türk Dünyası Marşı” ve “Çal Dede Korkut” isimli eserlerinde kadim Türk kültürünün ana izlerini ve sembollerini, başta Batı olmak üzere dünyanın her yerine akan Türk nehrinin hikâyesini bulmak mümkün. “Fani Dünya” ve “Yine Bahar Geldi” isimli eserlerindeyse en anlaşılır özetiyle insanoğlunun kısa hayat hikâyesini dinleyebilirsiniz. Albümde yer alan ve Orta Asya’daki Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlığının 30. yılı vesilesiyle hazırlanan “Türk Dünyası Marşı” klibi, YouTube’da ve diğer mecralarda yayınlanmaya başladı.

 

Rock yıldızı Alan Lancaster hayatını kaybetti

İLİŞKİLİ HABER

Rock yıldızı Alan Lancaster hayatını kaybetti

BİR YORUM YAPIN 0