Mustafa Keser ve Bülent Ersoy'un kavgasında son kararı mahkeme verdi!

Ünlü sanatçı Bülent Ersoy ve Mustafa Keser, birlikte sundukları "Benzemez Kimse Bize" programının ardından yaşadıkları gerilim sebebiyle büyük bir kavgaya tutuşmuş ve mahkemelik olmuştu. İkili arasındaki polemik hala devam ederken geçtiğimiz gün hakim karşısına çıktılar. 1 TL'lik tazminat davasında mahkeme kararını verdi.

Bir dönem "Benzemez Kimse Bize" programını birlikte sunan Bülent Ersoy ve Mustafa Keser arasındaki gerilim bitmek bilmiyor. Yalnızca 2 bölüm yayın hayatına devam eden program sonrası kavgaya tutuşan ikili sorunlarını mahkemeye taşısa da öfkeleri dinmedi.

Benzemez Kimse Bize programı

Benzemez Kimse Bize programı

Son olarak Bülent Ersoy, Avukatı Serkan Toper aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurmuş ve kendisine "Seni diva değil divan yaparlar", "Seni sekize katlayacak isimler var. Divalık sana mı kaldı? Erkek tonuyla okuyor" şeklinde ifadeler kullanan Mustafa Keser'e 1 liralık dava açmıştı. Kendisine "Kürdo" dediğini iddia eden Mustafa Keser ise Ersoy'un hakaret ettiğini, aşağıladığını ve kişilik haklarının zarar gördüğünü söyleyerek o da 1 liralık tazminat davası açmıştı.

Bülent Ersoy ve Mustafa Keser mahkemede hesaplaştı

Bülent Ersoy ve Mustafa Keser mahkemede hesaplaştı

MAHKEME KARARINI VERDİ!

Birbirlerine öfke kusan ikili geçtiğimiz gün İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde karşı karşıya geldi. Üçüncü kez hakim karşısına çıkan ünlü sanatçıların birbirlerine açtıkları dava mahkeme tarafından haklı bulundu ve  karşılıklı olarak birbirlerine 1’er liralık manevi tazminat ödemelerine hükmedildi. Duruşma çıkışı açıklama yapan Keser, "Musiki seviyesi olarak nerede olması gerektiğini söyledim. Şahsına bir hakarette bulunmadım" ifadelerini kullandı.

Bülent Ersoy ve Mustafa Keser

Bülent Ersoy ve Mustafa Keser

DAHA ÖNCE NELER OLDU?

Yaşadıkları problemleri mahkemeye taşıyan Bülent Ersoy ve Mustafa Keser'in 1 TL'lik davasının ikinci duruşması gerçekleşti. Mustafa Keser duruşmaya avukatıyla katılırken, Bülent Ersoy duruşmaya gelmek yerine avukatının kendisini temsil etmesini istedi. Ersoy'u ayrımcılıkla suçlayan Mustafa Keser "Ben hakaret etmedim. Kendisi canlı yayında 'Kürdo' diyerek milyonlarca kişinin gözü önünde beni küçük düşürmüştür" ifadelerini kullandı. Ersoy'un 3 tanığı ise çekimler esnasında iki sanatçı arasında bir olumsuzluk yaşanmadığına dikkat çekerek "Bülent Ersoy’un Mustafa Keser’e 'Kürdo' şeklinde bir hitapta bulunduğunu birebir duymadık" dedi. Mahkeme duruşmayı erteleme kararı aldı.

Mustafa Keser

Mustafa Keser

"BÜLENT ERSOY BENİ İLGİLENDİRMİYOR"

Duruşma çıkışı konu hakkında açıklamalarda bulunan Keser, "Davayla ilgili son kararı hâkim verecek. Bizim söyleyebileceğimiz bir şey yok. Bugün ikinci duruşma görüldü. Bülent Ersoy’un duruşmaya gelip gelmemesi beni ilgilendirmiyor. Ben kendimden sorumluyum. Davayı açma konusunda Bülent Hanım öyle uygun görmüş. Bu aramızda yaşananlardan sonra Bülent Hanım’la herhangi bir görüşme durumum olmadı. Davayı uzatan kendisi" şeklinde konuştu. 

1 LİRALIK DAVA AÇTI!

Usta sanatçı Mustafa Keser ve Bülent Ersoy'un birlikte sunduğu "Benzemez Kimse Bize" 2'inci bölümünün ardından ekranlara veda etmişti. Programın bitmesinin ardından birbirine sert eleştirilerde bulunan ikili arasında sular durulmuyor. "Küfür krizi" ile birbirine öke kusan ünlü isimler şimdi de mahkeme de hesaplaşmaya hazırlanıyor.

Mustafa Keser ve Bülent Ersoy davalık oldu

Mustafa Keser ve Bülent Ersoy davalık oldu

İkili arasında haftalardır devam eden tartışmaların sonucunda Bülent Ersoy, Mustafa Keser'le yaşadığı sorunları mahkemeye taşımıştı. Usta sanatçı, Avukatı Serkan Toper aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak Mustafa Keser'e 1 liralık manevi tazminat davası açmıştı. Kendisine hakaret ettiği ve kişisel saldırıda bulunduğunu söyleyen Bülent Ersoy'un dava dilekçesinde ise şu ifadelere yer almıştı:

"Mesleğine ve sanatına uzanan bu saldırı müvekkili derinden yaralamıştır. Davalının haksız açıklamaları nedeniyle büyük bir hayran kitlesine sahip olan müvekkil, iç dünyasında bir travma yaşamış, elem ve üzüntü duymuştur. Müvekkilin toplum önünde itibarı sarsılmıştır."

Bülent Ersoy

Bülent Ersoy

"KENDİNE BİÇTİĞİ DEĞER KADAR!"

Mustafa Keser, kendisine dava açan Bülent Ersoy'u hedef alarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Usta sanatçı, Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda "Karşı tarafa açılan tazminat davası, davacının kendine biçtiği değer kadardır!" ifadelerini kullandı.

Mustafa Keser ınstagram paylaşımı

Mustafa Keser ınstagram paylaşımı

KAVGA BİTMEK BİLMİYOR!

Bülent Ersoyun öfkesi dinmiyor

Bülent Ersoyun öfkesi dinmiyor

"SENİ ALLAH'A HAVALE EDİYORUM!"

Geçtiğimiz günlerde "Söylemezsem Olmaz" programına katılan Bülent Ersoy, Mustafa Keser'in annesine küfür ettiğini söyleyerek öfkelendi ve şu ifadeleri kullandı:

"Benim annem bir sene önce öldü. Ben babamı gömdüğüm vakit bile ‘baba, anneme selam söyle’ dedim. Ben anneciydim. Annem bana kızardı, telefonu kapatırdı ben yüzsüz yüzsüz defalarca arardım. Baktım telefonu kaldırmıyor, kapıya giderdim. Ben çok anneciydim! Bunu dedim 'baba sen de öldün, annem öldü! Sağ kolum gitti annemle, sen de öldün sol kolum da gitti' sen bir sene önce annesi vefat eden birine bu kelimeyi nasıl kullanırsın? Kavgada söylenmez bu kelime! Çok çirkin bu söylem, ben seni Allah'a havale ediyorum."

"AJİTASYON YAPIYOR!"

Bülent Ersoy'un açıklamalarını duyan Mustafa Keser, kendi YouTube kanalında yayınladığı bir video ile Ersoy'a yanıt verdi. Bülent Ersoy'un annesine küfür etmediğini söyleyen Keser, "Ben orada fıkralar anlatıyorum millet gülüyor onları küfür olarak addetmiş. Benim ağzım kesinlikle küfürlü değildir. Bir tek kişi 'Mustafa Keser bana küfür etti' diyemez. O videonun aslını koyacağım herkese izleteceğim. Televizyonlarda 'anama küfür etti' diye acıtasyon yapıyor. Benim söylediklerime cevap vermiyor. 'Belgelerle çıkacağım' dedi hala ortada belge yok!" şeklinde konuştu.

"SENİ DİVA DEĞİL DİVAN YAPARLAR!"

Bülent Ersoy ve Mustafa Keser'in birlikte sunduğu "Benzemez Kimse Bize" programı 2'inci bölümün ardından final yaptı. Programın ekranlara veda etmesinin ardından Mustafa Keser, Bülent Ersoy'a sert eleştirilerde bulunmuş ve "Seni Diva değil divan yaparlar" ifadeleri kullanmıştı.

"BENİM OTURDUĞUM KOLTUK ONA BATTI!"

Söylemezsem Olmaz programına katılan Bülent Ersoy, Mustafa Keser'in sözlerine karşılık şu sözleri söyledi:

"Benim için yapılanları hiç umursamasam da eğer gerek görüyorsam haddini aşana cevap veririm. Somut göstergelerle, verilerle masanın üzerine atarım. Şahitlerle delillerle söylenenleri çürütürüm. Zaten program benim programım. Benim oturduğum koltuk ona battı. Ondan rahatsız oldu. Orada bana bir oda hazırlanmış görmüyor mu? Zaten maddesel olarak da bir fark var, bunları bilmiyor mu? Mustafa Keser'i sevmiyorum. Bu tarz hareket eden insanlara sevgim vardı ise hiç bir dirhem sevgi kalmaz. Diva denmezmiş de beni divan yaparlarmış. Ben dosya ile sayın Bilal beye hepsini verdim. Herkes bu konuyu işledi, benim de cevap vermem, gerçekleri sunmam gerekirdi. O nedenle buradayım."

"YERSİZ KAPRİS" YAPIYOR DEMİŞTİ!

Daha öncesinde de programın bitme sebebinin Bülent Ersoy olduğunu söyleyen Keser, konuyla alakalı sert eleştirilerde bulunmuştu.

Ünlü sanatçı Mustafa Keser: Bütün Türkiye şok olacak!İLİŞKİLİ HABERÜnlü sanatçı Mustafa Keser: Bütün Türkiye şok olacak!

Instagram hesabından yaptığı paylaşımda Bülent Ersoy için "yersiz kapris" suçlamasında bulunan Mustafa Keser, "Olay yaratacak açıklamalarım olacak" diyerek gündemin en çok konuşulan isimlerinden biri haline geldi.

"YANILMIŞIM!" 

76 yaşındaki sanatçı,  YouTube kanalında Bülent Ersoy hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ünlü sanatçı, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Ben Bülent Ersoy ile sahnede hiç çalışmadım ama tabii huyunu, suyunu, sahnede neler yapıyor oradan buradan müzisyenlerden duyarız hep. Yapılan yanlışlar, davranış bozuklukları. Ben düşündüm ki, bu arkadaştan yaşça da büyüğüm, sanatça da büyüğüm. Bizim yanımızda yanlış bir hareket, ters bir hareket yapmaz; musiki açısından da sanat açısından da yapmaz diye düşündüm. Yanılmışım. Elimden geldiğince programı yürütmeye çalıştım, onun açıklarını kapatmaya çalıştım. Ben 56 yıllık sanat hayatımda işime 56 saniye geç kalmadım. 14.00'te yapılacak çekim için 13.30'da oradaydım. Bekle ki zat-ı muhterem gelecek! Saat 16.00'da çıktı geldi."

"SAYGI YOK!"

Bülent Ersoy'a olan öfkesi devam eden usta sanatçı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu nedir? Saygı yok. Bir makyaja girdi, 4 saat. Akşam 20.00'de çıktı. Başlar başlamaz olumlu düşüncelerimin yanlış olduğunu fark ettim. Zat-ı muhterem zannetti ki, ondan rol çalıyorum. Benim rol çalmaya ihtiyacım yok. Kuliste çektim kenara bunu ona da söyledim. "Bizimle 100 kişi çalışıyor, 4'le çarpsan 400 kişinin ekmek yemesine vesile olmuşuz. Yerli yersiz kaprisler yapma dedim. Sen de şarkılarını söyle, adam gibi işimizi yapalım gidelim. Ben senden yaşça büyüğüm, 30 yıllık da canlı yayın tecrübem var. Müsaade et ben sunayım edeyim, su gibi aksın program...' dedim. 'Tamam' dedi.​ İlk programda o kadar toz kalkmadı ama ikinci programda karşısında sanki hizmetçisi var, marabası var gibi muamele etti bana. Ben ondan 6-7 yaş büyük bir adamım. Bana oradan 'Keserrrr' diye bağırıyor. Rahatsız olduğum için bakmadım ardından 'Kürdoo' diye sesleniyor bana.​"

"KİMSİN SEN?"

İki bölüm ekranlarda kalabilen programın perde arkasını anlatan Keser, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Kimsin sen? Ben bu üsluptan rahatsız olduğum için bakmadım. Bir de 'Keser'i çağırdım bakmadı' diyor. Keser senin babanı uşağı mı? İnsani ve ahlaki durumların neler olduğunu bu iki programda gördüm. Yönetmene bağırır, rejisöre bağırır... Ona buna bağırır... Ses mes kalmamış. Rezalet bir okuyuş. Vokallere uyamıyor. Bu aksaklıklarda ne kanal yönetiminin ne Polat'ın bir dahili yok. "

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Müslüm Gürses'in "Seni Yazdım" şarkısı 37 yıl aradan sonra yine gündemde! Ünlü isimlerden...

Yasemin Özilhan'ın Fas stili çok konuşuldu! Mavi çantasına resmen servet ödedi

İLİŞKİLİ HABER

Yasemin Özilhan'ın Fas stili çok konuşuldu! Mavi çantasına resmen servet ödedi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 30

tepki 1 yıl önce

ikisinden bir hat olmaz nasil ulke ise paran oldumu kral oluyorsun bir de ses olsa borazan gibi dinleyen ne anlar daha anlamadim

Nadir 1 yıl önce

bir tl için mahkemeleri meşgül etrmeyin birbirinize verin birerlira olsun bitsin. zira adliyedeki mahkemeler şuan kiracı ev sahipleriyle bayagı meşgüller bir de sizinlemi ugraşsınlar.

Hakan 1 yıl önce

Bülent herzaman yaptığı rezillikleri yaptı Mustafa keser insanmiski onu rezil etmedi aynısı ona yapılsa Bülent kudururdu Bülent vaktinde sanatçıydı artık kendini bitirdi onu sadece kendi türünden olanlar savunuyor

Sami Aydemir 1 yıl önce

Mustafa Baba Candır.

Hakan 2 yıl önce

Bülent terbiyesizlik teki adap edip biez Mustafa'nın haklı olduğunu tüm ülke biliyor

Yorumların Tümünü Okuyun