Sosyal medya fenomenlerine 640 bin TL şoku! Vergiden kaçamadılar

Heyecanla beklenen Vergi Paketi düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre sosyal medya fenomenlerinin 640 bin TL'yi geçen gelirleri vergi kapsamında değerlendirilecek.

Toplumun her kesiminin merakla beklediği Vergi Paketi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yürürlüğe girdi. Yeni pakette sosyal medya fenomenlerini de ilgilendiren maddeler yer alıyor. Buna göre sosyal medya içerikleri üreterek paylaşımda bulunan ve bunlardan gelir elde eden kişiler de vergi yasasının radarına girecek.

Kanuna aykırı izinsiz bir şekilde kura ve çekilişler düzenleyen fenomenler, bir süredir yaptıklarıyla konuşuluyordu. Harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yaptığı denetimlerde kanuna aykırı içerikleri tespit etmişti. Bunun üzerine vergi yasasında fenomenleri de üzecek maddelere yer verildi. 

Yeni düzenlemede 640 bin lira üzerinde kazanç elde eden kişilerin gelirleri gelir vergisi kapsamında değerlendirilecek. 640 bin liraya kadar olan gelirlerin yüzde 15'ine stopaj ödemesi beklenen fenomenlere bu kesintiler banka aracılığıyla yapılacak. 

 

Esra Ceyhan'dan Bergüzar Korel'e çok sert Squid Game tepkisi

İLİŞKİLİ HABER

Esra Ceyhan'dan Bergüzar Korel'e çok sert Squid Game tepkisi
 Ali Atay'ın oğlu Fikret Ali'yle paylaşımı olay oldu! "Maşallah" yorumları yağdı!

İLİŞKİLİ HABER

Ali Atay'ın oğlu Fikret Ali'yle paylaşımı olay oldu! "Maşallah" yorumları yağdı!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

a.d 2 yıl önce

640 bin nedir yahu. Yıllık 15 bin Tl kira gelirime vergi veriyorum.Ben ses çıkarmıyorum devletime helal olsun. Ama bu haksızlık.Kirada yıllık 3500 Tl muaftır. 640 bin Tl nedir yahu ayıptır ayıp.

belde 2 yıl önce

iki video yayınlayan bu işi ticaret haline getireni takip etmeli devlet. kendi çapında sadece sınırlı çalışan kişiler hariç tutulmalı. dantel, örgü vb kendi emeği ile yapılan ticari sayılmamalı.