Ebru Gündeş'e açılan tazminat davasında karar verildi!

Müzisyen Ahmet Çakır'ın geçtiğimiz senelerde Ebru Gündeş ve Sezgin Büyük'e açtığı "çalıntı şarkı" davası reddedildi.

Müzisyen Ahmet Çakır, Ebru Gündeş'in seslendirdiği "Annem İçin" şarkısıyla "Ölmüş Bil" eserinin benzer olduğunu iddia ederek Gündeş'e 50 bin TL'lik dava açmıştı. 3 yıl önce açılan davada Çakır, Ebru Güneş ve Sezgin Büyük'ün izinsiz bir şekilde eseri kullandığını ileri sürdü. 

Mali ve manevi haklarının zarar gördüğünü iddia eden Ahmet Çakır "Ölmüş Bil" şarkısındaki notaların "Annem İçin" parçasında da kullanıldığını belirtmişti. Dava süreci devam ederken iki bilir kişinin raporunda Ahmet Çakır'ın haklı olduğuna dair görüşler yer aldı. Ancak bu izinsiz kullanımın bedeli olarak 7 bin 500 liralık bir bedel belirlendi. 

3 yıldır devam eden mahkemede Gündeş'in avukatı "Müvekkil yönünden husumet yokluğu nedeniyle davanın reddine karar verilmesini talep ediyoruz. Söz konusu dava 10 yıllık zaman aşımına uğramıştır" şeklinde ifadeler kullandı. Kararını açıklayan mahkeme, Ahmet Çakır'ın açtığı davanın reddine karar verdi. 

Arka Sokaklar'ın Hüsnü'sü Özgür Ozan'ın eşini görenler şoke oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Arka Sokaklar'ın Hüsnü'sü Özgür Ozan'ın eşini görenler şoke oldu!
Aydemir Akbaş'ın eşi Beyhan Benek taburcu oldu

İLİŞKİLİ HABER

Aydemir Akbaş'ın eşi Beyhan Benek taburcu oldu
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0