TUİK verileri açıkladı! 25 Türk dizisi adını listeye yazdırdı

TİAK'ın araştırmasına göre; 25 Türk dizisi 11 ülkede en çok izlenen yapımlar arasında ilk 10'a girerek büyük başarı elde etti.

Türkiye'de televizyon izleme araştırmalarını organize eden TİAK, Türkiye Televizyon İzleyici Ölçümü Araştırması'nın sonuçlarını dizi severlerle paylaştı. Tüm dünyada ortalama televizyon izleme süresi 2 saat 54 dakika iken Türkiye'de bu sürenin 4 saat 33 dakika olduğu açıklandı.

Özellikle pandemiyle birlikte 2019'a oranla Türkiye'de televizyon izleme süresinin 2020 yılında 19 dakika arttığı kaydedildi. Türk dizilerinin aynı zamanda yurt dışında da büyük bir hayran kitlesine sahip olduğu gözlemlendi: Buna göre; 25 Türk dizisi, 11 ülkede, 2020 yılı boyunca en çok izlenen ilk 10 program arasında yer aldı. "Bir Zamanlar Çukurova" 3 ülkede, "İstanbullu Gelin" ve "Sen Anlat Karadeniz" ise 2 ülkede listeye adını yazdıranlar arasında oldu.

Ayrıca "İstanbullu Gelin", "Fazilet Hanım ve Kızları", "Beni Affet", "İkizler Memo-Can" ve "Siyah Beyaz Aşk" gibi başarılı dizilerde yayınlandıkları ülkelerde tüm programlar arasında 2. sırada kendine yer buldu.

Baruthane Sanat Binası kapılarını sanat severlere açıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Baruthane Sanat Binası kapılarını sanat severlere açıyor!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0