Baruthane Sanat Binası kapılarını sanat severlere açıyor!

İstanbul'un Beykoz ilçesinde yer alan Baruthane Parkı'nda geleneksel sanatların öğretileceği Baruthane Sanat binası ücretsiz eğitimlere başladı.

Beykozlu sanatseverlere geleneksel sanatların öğretileceği Baruthane Sanat Binası, halka hizmet vermeye başladı. Uzman hocalar eşliğinde hüznühat, minyatür, tezhip, ebru, resim, kaligrafi gibi çeşitli sanat dallarının öğretileceği yerde vatandaşlardan herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

Beykoz Belediyesi tarafından yapılan Baruthane Sanat Merkezi'nde kursiyelerin yapmış olduğu eserler yıl sonunda sergilenecek. Baruthane Sanat Merkezi yağlı boya atölyesi hocası Fatma Güllü, konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Beykoz bölgesinde uzun süredir çalışıyorum. Baruthane'de eğitimlere yeni başladık. Belediye Başkanımız Murat Bey'in de destekleriyle çok güzel bir ortam oluştu. Elimizden geldiği kadar akademik eğitim vermeye çalışıyoruz. Ortamımız gayet güzel, keyifle ders yapıyoruz. Ben yağlı boya branşında ders veriyorum. Öğrencilerimizle birlikte gruplar halinde keyifle ders yapıyorum. Hafta sonları ise yine buranın bize vermiş olduğu imkanlarla akademik eğitimler üzerinde, workshoplar şeklinde dersler vermeye başladık. Yağlı boya, sulu boya, kara kalem branşlarında dersleri ayrıntılı olarak alanında uzman hocalarımızla veriliyor. Öğrencilerimiz bu konuda bizlere destek oluyorlar. Yaptığımız derslerde genel olarak teknik bilgi ağırlıklı devam ediyoruz. Elimizden geldiği kadar öğrencilerle beraber sene sonu sergileri açarak hem Beykoz'u sanatsal anlamda kalkındırmaya çalışıyoruz hem de akademik olarak Beykoz halkına, hizmet etmeye çalışıyoruz."

Sunucu Zuhal Topal'dan şaşırtan ifade: Evlilik programı...

İLİŞKİLİ HABER

Sunucu Zuhal Topal'dan şaşırtan ifade: Evlilik programı...
TUİK verileri açıkladı! 25 Türk dizisi adını listeye yazdırdı

İLİŞKİLİ HABER

TUİK verileri açıkladı! 25 Türk dizisi adını listeye yazdırdı
Hukukçular Başak Cengiz cinayetini değerlendirdi!

İLİŞKİLİ HABER

Hukukçular Başak Cengiz cinayetini değerlendirdi!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0