Hukukçular Başak Cengiz cinayetini değerlendirdi!

Mimar Başak Cengiz'i sokak ortasında kılıçla katleden Can Göktuğ Boz'un savunmasını annesi üstlendi. "Akıl sağlığı yerinde değil, tedaviyi reddetti" diyen annenin sözlerini hukukçular değerlendirdi.

28 yaşındaki Başak Cengiz'in yolda yürürken Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla katledilmesi Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. Tüm ülkede acıyla karşılanan olay sonrasında katilin annesi Ayşe Necla Yomralıoğlu, oğlunun savunmasını üstelenerek herkesi şaşırttı.

"Oğlumun psikolojik sorunları var. Tedaviyi reddetti" diyen Yomralıoğlu'nun bu yorumları büyük bir tepkiyle karşılanırken; kızını kaybeden acılı anne Beyhan Cengiz, "Asıl suç onun ailesinde; madem hastaysa çocuğunu hastaneye götür. Ben adalet istiyorum" şeklinde konuştu.

Tüm Türkiye'yi etkisi altında alan cinayetin ardından hukukçular katilin ailesinin olaydaki rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundular. Avukat Barı Erbaş, olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Anne ve babanın cinayetten ötürü cezai bir sorumluluğu yoktur. Ancak hukuki sorumlulukları gündeme gelebilir. Şahıs gerçekten akıl hastasıysa gerekli tedbirleri almadıkları için sorumlu tutulabilirler."

Avukat Çağla Gül Bulut ise "Şüphelinin akıl hastalığı nedeniyle vesayet altına alınması gerekirdi. Bu durumda aile şüphelinin kontrol altında tutulmasını sağlama sorumluluğu var." değerlendirmelerinde bulundu.

Zehra Çilingiroğlu annesi Hülya Avşar'ın değil babasının izinden gidiyor!

İLİŞKİLİ HABER

Zehra Çilingiroğlu annesi Hülya Avşar'ın değil babasının izinden gidiyor!
Baruthane Sanat Binası kapılarını sanat severlere açıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Baruthane Sanat Binası kapılarını sanat severlere açıyor!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0