Justin Bieber tüm iptal çağrılarına kulak tıkadı! Suudi Arabistan'da konser verdi

Dünyaca ünlü pop yıldızı Justin Bieber, Cemal Kaşıkçı cinayeti ve ülkedeki insan hakları ihlalleri sebebiyle yapılan iptal çağrılarına rağmen geçtiğimiz gün Suudi Arabistan'da konser verdi.

Ünlü şarkıcı Justin Bieber, yapılan tüm ricalara ve iptal çağrılarına rağmen Suudi Arabistan konserinden vazgeçmedi. Ülkedeki insan hakları ihlalleri ve Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden dolayı Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Washington Post gazetesinde yazdığı açık mektupta Bieber'a seslenmişti. 

"Katiller için şarkı söyleme" diyen Cengiz'in çağrısını görmezden gelen ünlü yıldız, geçtiğimiz gün Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde konser verdi.

27 yaşındaki dünyaca ünlü yıldız F1 Grand Prix yarışı sebebiyle düzenlenen etkinlikte performans sergileyerek Deserve You, Somebody ve Hold On gibi sevilen şarkılarını hayranlarıyla birlikte söyledi. 

Justin Bieber'ın yanı sıra A$AP Rocky, Jason Derulo, David Guetta ve Tiesto gibi dünyaca ünlü isimler de etkinlikte sahne aldı.

NE OLMUŞTU?

Kanadalı pop yıldızı Justin Bieber, 5 Aralık'ta Suudi Arabistan'da sahne almaya hazırlanıyor. Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda cinayete kurban giden Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, ünlü yıldıza konseri iptal etme çağrısında bulundu.

Herkesin heyecanla beklediği konserin olmaması gerektiğini belirten Cengiz, Washington Post gazetesinde yazdığı açık mektupta şu ifadeleri kullandı:

"Belki duymuşsunuzdur. Acımasız cinayet tüm dünyada manşetlere taşındı ve o günden beri ben dahil birçok insan hakları örgütü ve savunucusu adalet ve hesap sorulmasını istiyor."

"HAYRANLARINIZ İÇİN GİDECEĞİNİZİN FARKINDAYIM..."

Konserin iptal edilmesinin muhalif sesleri öldüren bir rejme karşı etkili bir mesaj olacağını savunan Cengiz, "Suudi Arabistan'a hayranlarınız için gideceğinizin farkındayım ama her yaştan, kökenden ve dini inançtan yüzlerce Suudi MBS'nin (Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman) diktatörlüğüne karşı çıktığı için cezalandırılıyor ve hapishanede çürüyor." şeklinde konuştu.

27 yaşındaki dünyaca ünlü şarkıcıya "Adalet" ve "Özgürlük" adını verdiği iki albümünü hatırlatan Cengiz, Suudi Arabistan'ın iki kavrama da ihtiyacı olduğunu ve Bieber'dan Kaşıkçı'nın katilleri için konser vermemesini talep etti.

"KATİLLER İÇİN ŞARKI SÖYLEME!"

Cengiz açık mektubunda, "Sevgili Cemal'in katilleri için şarkı söyleme" ifadelerini kullanarak pop yıldızının "Kendisini eleştirenleri katleden bir rejimin imajını düzeltmek için isminin ve yeteneğinin kullanılamayacağını" ifade etme şansına sahip olduğunu vurguladı.

Çağlar Ertuğrul'un Tamer Karadağlı göndermesi ödül gecesine damga vurdu!

İLİŞKİLİ HABER

Çağlar Ertuğrul'un Tamer Karadağlı göndermesi ödül gecesine damga vurdu!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 9

Muhammet 2 yıl önce

Katiller unutulmamalı

Toplam 3 beğeni

Akif Armutçu 2 yıl önce

cemal gitti şimdi sira justin biberde. uğursuz luk var bu kadında

orhan 2 yıl önce

çarliston biberinin çok da umrundaydı..

Toplam 3 beğeni

Tek gözlü balik 2 yıl önce

Cok güzel akilli´mantiklinbir istek.Bu justnde ne kadar tisizmi$ beyaa..

Toplam 1 beğeni

Ayşe 2 yıl önce

Çok güzel bütün dünya insanlarına da seslenmeli Amerikanın İsrail Fransa Rusya Çinin bütün dünyada zulüm yaptığını şarkılarla da seslenilmesi gerekir bütün dünyada dillendirilmeli her ülke sivil toplum kuruluşları karşı çıkmalı

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun