Uğur Işılak'tan AK Parti'ye 'Kültürel Emperyalizm' uyarısı!

Şarkıcı ve söz yazarı Uğur Işılak, son yıllarda sanatçı adı altında skandal ifadelere yer veren ve televizyon kanallarında terör örgütü propagandası yapan oyuncuların gelecek nesilleri tehlikeye sokacağına dair bir paylaşımda bulundu. Bu konuda AK Parti'nin acilen bir çalışma yapması gerektiğini de ayrıca vurguladı. Bu tür sanatçıların kültürü yozlaştırdığının da altını çizdi.

Bir dönemler İstanbul'da AK Parti milletvekilliği yapan Uğur Işılak, sosyal medya hesabından dizi ve filmler üzerinden artan kültürel bozukluğa değindi.

uğur ışılaktan ak parti uyarı

uğur ışılaktan ak parti uyarı

Toplumsal olayları kendine dert edinmiş ve tarihi göğsünde taşıyan nesiller yerine ciddi bozukluklar içeren bir neslin  geldiğini sözleriyle ifade etti. Işılak, "Kültür emperyalizminin, sözüm ona “sanatçı” üretiminden, azizler çıkarmasını beklemek safdilliktir. Uluslararası bir dayatmanın sonucu olan bu edilgen sanatçı profili, hiç kimseyi şaşırtmasın" ifadeleriyle başladığı açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Bu çarkın dişlileri arasında işini yapan mefkûresiz çocuklara, kızmayı da doğru bulmuyorum.

Asıl kızılacak ve şaşılacak husus, bu meselenin hâlâ ciddiyetinin farkına varılmamış olmasıdır.

Kültür, sanat ve estetiğin, bir toplumun şekillenmesinde; slogan, hamaset ve kalıplaşmış retorikten binlerce kat daha etkili olduğunu kavramadan, uzun vadeli hiçbir yol kat edilemez.

Medeniyet, sanatla teşekkül eder, beylik cümlelerle değil.

Kültür ve sanatı dert edinmiş temsilcileriniz yoksa meclisinizde; kürsüler, gelecek seçim kadar, gelecek neslin meselesini konuşan hatiplerle aşınmıyorsa, dövünmek ve yakınmak için başka sebep aramaya gerek yok."

Mahsun Kırmızıgül yeni albümünü 9 farklı dilde duyurdu

İLİŞKİLİ HABER

Mahsun Kırmızıgül yeni albümünü 9 farklı dilde duyurdu

BİR YORUM YAPIN 8

MuratHan 2 yıl önce

Çok önemli ve değerli ve bir o kadarda yapıcı üslup ve eleştiriniz için Allah razı olsun.

ali 2 yıl önce

TGRT haber spikerlerinden ekrem açıkeli seyrederken acaba yanlışlıkla fox tv yimi seyrediyorum diye şüpheye düşüyorum.

Harun 2 yıl önce

Çok güzel ve doğru bir tespit ama çok geç kalınmış bir tespit aynı zamanda. Zira Z kuşağı denen gençlik çoktan zıvanadan çıkmış durumda. Ama zararın neresinden dönersen kardır. En azından bundan sonraki nesiller için bir şeyler yapılmalı.

isa okur 2 yıl önce

Hay yüreğine,ağzına sağlık.Kişilikli,karakterli çok az kaldınız.

Ayşe 2 yıl önce

Tv proglarında şiddet gekeneğimşze uymayan giyimler ihanet çok fazla dini programlar ve örnek hayatlar ve davranışlar istiyoruz

Yorumların Tümünü Okuyun