Ahmet Özhan'ın dolu dolu 41 yıllık Mevlana etkinliği!

Konya’daki Mevlana’yı anma etkinliklerinde Devlet sanatçısı Ahmet Özhan 41 yıldır hiç ara vermeden sahne aldı. Özhan yaşadığı bu tecrübeyi "Amacımız hakikate insanları davet etmeye vesile olabilmek" sözleriyle yorumladı.

41 yıldır Mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi anma etkinliklerinde sahne alan geleneği bozmadı. Bu yıl da Konya'da verdiği tasavvuf müziği konseriyle seyircileri mest eden bir yolculuğa çıkardı.

ahmet özhan 41 yıldır sahnede

ahmet özhan 41 yıldır sahnede

Usta sanatçı, Konya'nın manevi atmosferini bir kez daha yaşama imkânı bulmaktan dolayı duyduğu mutluluğu "Mesnevi'yi, Hazreti Mevlana'yı, Yunus Emre'yi, Kur'an-ı Kerim'i, namazı, evde serili olan bir seccadenin üzerinde öğrendik, oynadık, büyüdük. Zaman içerisinde bu meslekle temayüz etmemiz, sonra tasavvuf müziğine ve hakikate olan düşkünlüğümüz, zaten gönlümüzde var olan Hazreti Pir'in aşkını ve estetiğini, insanlarla paylaşmamız adına bir donanım oldu. Rumi, bir hayat önderidir. Buradaki hizmetimizin 41'inci senedir sebebi Hazreti Pir'in nuruna vesait olabilmek, onun sözlerindeki hakikatlere insanları davet etmeye vesile olabilmek. Bundan başka bir beklentimiz yok. Mesele dindar bir insan olma meselesi değil, varlığın hakikatiyle entegre olmaktır..." bu sözlerle ifade etti. 

BİR YORUM YAPIN 0