Türkiye'nin en iyi yürüyüş rotaları nerelerdir? En iyi kış yürüyüş rotaları nedir?

Kış aylarında hem keyfinizi ikiye katlayacak hem de egzersiz yapabileceğiniz bir aktivite arıyorsanız kış yürüyüş rotası oluşturarak kaliteli anlar yaşayabilirsiniz. Peki, Türkiye'nin en iyi yürüyüş rotaları nerelerdir? Kış mevsiminde yürüyüş yapılacak en güzel yerler nerelerdir? Trekking yapılacak en iyi yerler nerelerdir? İşte detaylar...

Kış aylarında bembeyaz bir rüyayı anımsatan doğa, yürüyüş yapmayı sevenler için eşsiz bir zenginliği gözler önüne seriyor. İster masmavi deniz ve göllerin eşliğinde; ister karla kaplı meşe, kayın ve çınar ağaçlarının gölgesinde göz alıcı bir yürüyüş rotası oluşturabilirsiniz. Türkiye'nin farklı noktalarındaki yürüyüş rotalarıyla haftanın tüm yorgunluğunu geride bırakabilir ve sevdiklerinizle beraber kaliteli zamanlar geçirebilirsiniz. Eğer macera dolu bir yolculuğa çıkmaya hazırsanız gelin Türkiye'nin en özel kış yürüyüş rotalarına birlikte göz atalım.

Kazdağları nerede? Kazdağlarında ne yapılır? Kazdağlarına nasıl gidilir?İLİŞKİLİ HABERKazdağları nerede? Kazdağlarında ne yapılır? Kazdağlarına nasıl gidilir?

LİKYA YOLU

Yalnızca Türkiye'nin değil dünyanın en gözde yürüyüş parkurlarından biri olan Likya Yolu, Muğla'dan Antalya'ya kadar uzanan 509 kilometrelik bir rotaya ev sahipliği yapıyor.

Likya Yolu

Likya Yolu

Dünyanın en uzun 10 yürüyüş parkurlarına adını yazdırmayı başaran Likya Yolu'nu tamamını yürüyebilmeniz için 21 gün zaman ayırmanız gerekiyor. Yılın her ayı yürüyüş imkanı sunan Likya Yolu'nda özellikle kış mevsiminin muhteşem dokusunu keşfe çıkabilirsiniz.

Likya Yolundan kareler

Likya Yolundan kareler

KAZDAĞLARI

Türkiye'nin oksijeni en bol milli parklarından biri olan Kazdağları, her mevsim adeta görsel bir şölen imkanı tanıyor. 21 bin hektarlık bir alanı kapsayan Kazdağları'nda sertifikalı kılavuz olmadan yürüyüş yapabilmeniz mümkün değildir. 

Kazdağları

Kazdağları

Kendine has bir dokuyu içine hapseden bu köyleriyle de tanınan Kazdağları'nda bir yandan sportif bir aktivite yapabilir bir yandan da mis gibi havanın tadını çıkarabilirsiniz. Edremit'ten Sarıkız'a doğru uzanan Kazdağları rotasında birbirinden farklı yürüyüş parkurları yer almaktadır. Şahindere Parkuları, Yayla-Ayı Deresi Parkuru, Tahtakuşlar-Kapaklı-Tavşanoynağı-Sarıkız Tepe parkuru bunlardan yalnızca birkaçıdır.

Kazdağlarından kareler

Kazdağlarından kareler

BELGRAD ORMANI

İstanbul'un akciğeri sayılan Belgrad Ormanı, şehrin keşmekeşliğinden uzaklaşmak ve kuş cıvıltılarına kucak açmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor. Neşet Suyu ile Büyük Bent arasında yer alan 6 kilometrelik yürüyüş parkurunda yer alan göletin çevresinde turlayabilir ve ormanın zengin dokusunu hissedebilirsiniz. 

Belgrad Ormanı

Belgrad Ormanı

Rüzgarın kımıldattığı dallar ve yaprakların hışırdaması eşliğinde dilerseniz daha küçük yürüyüş parkurlarında da keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

Belgrad Ormanından kareler

Belgrad Ormanından kareler

ULUDAĞ

Kış turizminin gözde rotalarından Uludağ, yalnızca kayak severlerin değil yürüyüş yapmak isteyenlerin de sıklıkla gittiği yerler arasına adını yazdırdı. Farklı zorluklar içeren 6 farklı güzergah içerisinden dilediğinizi seçerek huzurlu bir yürümenin tadına varabilirsiniz. Cennetkaya, Hanlar Bölgesi, Zirve Tepes, Çobankaya, Göller Yöresi ve Softaboğan Şelalesi Parkuru bu parkurların isimleridir.

Uludağ

Uludağ

Kışın zirve noktası Bursa Uludağ'da bir yandan sakin yürüyüşler yapabilir ve dilerseniz doğanın muhteşem atmosferini fotoğraflayabilirsiniz.

Uludağdan kareler

Uludağdan kareler

PALOVİT YAYLASI

Doğu Karadeniz'in saklı güzelliğini içerisinde barındıran Palovit Yaylası, gökyüzünün sonsuzluğuna yakından şahit olmak isteyenlerin ilk durağı oluyor.

Palovit Yaylası

Palovit Yaylası

Dünyanın en yaşlı ormanlarına ev sahipliği yapan Kaçkarlar'da yer alan Palovit Yaylası'na kış aylarında gitmeyi düşünüyorsanız mutlaka gerekli teknik bilgi ve malzemeye sahip olmalısınız.

Palovit Yaylasından kareler

Palovit Yaylasından kareler

HİTİT YOLU

Dünya tarihinde önemli bir yer edinen Hititlerin antik kentlerinden geçen Hitit Yolu Parkurları, Çorum'da yer alan Hattuşa, Alacahöyük, Şapinuva gibi binlerce yıllık şehirleri birbirine bağlıyor. Kış aylarında muazzam bir havaya bürünen Hitit Yolu, eski kervan ve göç yollarından geçen ve 236 kilometre boyunca işaretlenen 17 yürüyüş parkurundan meydana gelmektedir.

Hitit Yolu

Hitit Yolu

KEYİFLİ YÜRÜYÜŞLER!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0