Bülent Ersoy'dan Anıtkabir olayıyla ilgili skandal açıklama! Mehter başını yanına çağırıp...

Önceki gün Bursa'da bir güzellik merkezinin açılışına katılan Bülent Ersoy, Anıtkabir Komutanı Hava Savunma Albay Hakan Osman Sert'in Hakkari Yüksekova'ya tayin edilmesiyle ilgili ilk kez konuştu. Ünlü isim "Benim şemsiye tutanlarım var ama istemedim. Ama bunlar kesin gidici. Yarın bana bildirirsiniz" ifadeleriyle herkesi şaşırttı.

Ünlü sanatçı Bülent Ersoy, geçtiğimiz gün Bursa'da bir güzellik merkezinin açılışına katıldı. Konserden çıkıp Bursa'ya geldiğini söyleyen ünlü isim, "Konser çok güzeldi. Üzüm salkımlarının ağacın belini büktüğü gibi, tıklım tıklımdı. Her yerden insan seli vardı" şeklinde konuştu.

Ersoy, Anıtkabir'i ziyareti sırasında kendisine şemsiye tutan Hava Savunma Albay Hakan Osman Sert'in, görevden alınarak Hakkari Yüksekova'ya tayin edilmesiyle ilgili de sessizliğini bozdu. Açılışa katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nı gören Ersoy, mehter başını yanına çağırarak "Sen yarın kovulacağını biliyor musun? Geldin, burada çaldın. Başını yedin, yarın Hakkari'desin. Gelmeyin, yanıma uğramayın" ifadeleriyle herkesi şaşırttı. 

69 yaşındaki sanatçı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Açılışa Mehter Takımı da gelmiş. Sakın bunları da işlerinden atmasınlar. Bilemiyorum, onların ne yapacağı belli olmaz. Eyvah, bunlar da gidici. İnerken korkudan şemsiye tutan da olmadı. 'Aman, bunun yanına şemsiyeyle gitmeyelim. İşimizden oluruz' demişlerdir. Benim şemsiye tutanlarım var ama istemedim. Ama bunlar kesin gidici. Yarın bana bildirirsiniz, 'Haklıymışsınız. Hepsi birden Hakkari'ye sürüldü' diye bildirirsiniz."

NE OLMUŞTU?

Son dönemlerin en çok konuşulan isimlerinden biri haline gelen Bülent Ersoy, geçtiğimiz günlerde Ankara'ya giderek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrini ziyaret etti. Tekerlekli sandalye ile objektiflere yansıyan 69 yaşındaki ünlü sanatçının yalnızca saygı duruşu sırasında ayakta olduğu görüldü.

Yağmurlu havada Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştiren Ersoy'a bir askerin şemsiye tutması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Üniformalı bir subayın Ersoy'u her adımda takip ederek şemsiye tutması Milli Savunma Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Sosyal medya kullanıcılarını sinirlendiren o görüntüler üzerine Milli Savunma Bakanlığı inceleme başlattığını duyurdu.

Tüm Türkiye'nin gündemine oturan olay sonrasında Anıtkabir Komutanı Hava Savunma Albayı Hakan Osman Sert'in Anıtkabir Komutanlığı'ndan alınarak Hakkâri Yüksekova'ya görevlendirildiği iddia edildi. Sert'in çevresine üzgün olduğunu söylediği, tayin yapıldıktan sonra emekliye ayrılmayı düşündüğünü de iddialar arasında yer alıyor.

BÜLENT ERSOY'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ!

Ersoy, Instagram hesabından şu açıklamayı yaptı:

Kamuoyunun Dikkatine;

Biraz önce almış olduğum bir haber ile şaşkınlık ve üzüntümü zat-ı alileri sizlerle paylaşmak istedim. Geçtiğimiz Çarşamba günü Büyük Ata’mızı ziyaret edip, çocuk denecek yaşlarımdan bugünlere değin gelen Büyük Ata’ya olan derin sevgi ve engin saygılarımı ifade edebilmek adına huzurlarına gidip ebedi istirahatgahına kendilerini ve de en büyük silah arkadaşlarından birisi olan Merhum İsmet İnönü Paşayı da ziyarete gittim. Her iki rahmetliye de dualarımı ettim saygılarımı sundum. Bu arada ziyaretim öncesi ve esnasında da ne Anıtkabir Komutanlığı ne de komutanlarından herhangi özel şahsi taleplerim olmamıştır.

Kendime ait olan yürüyen sandalyemi kendi aracımla getirtip 9 kişilik ekibimle orada idim. Tekerlekli sandalyeyi kullanan ise kendi ekibimden birisi idi. Binaenaleyh naçizane bendenizin arzu ve talepleri doğrultusunda olmamış oldurmazdım da zaten. Kaldı ki başımdaki şapkam o ziyaretim esnasında ki hava şartlarının fevkalade kötü oluşuna mani olabilecek bir şekilde ve büyüklük de idi örneğin şemsiye tutulması ise, sanırım en büyük komutan Büyük Atatürk'ün zamanın da ifade buyurdukları üzere; “Beyler hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkâr olamazsınız." dediği gibi Büyük Ata’nın bu sözlerini baz alarak kendilerince gerek yaşıma, gerekse sanatıma bir saygı sunmak adına naçizane bendenize yapmış oldukları bir favördü bu görüntülerdeki hal ve tavırlar sanırım. Bendenizin bu şemsiye ve de şemsiye tutan değerli komutanın varlığından bile haberim yoktu, ben de herkes gibi bu bahsi geçen olay fotoğrafı ancak basın yayınında gördüm.

O nedenle, bu konuların vebali de bendenize ait değildir.

Benim üzüntüm sadece amacı Büyük Atatürk'ün sözleri doğrusunda hareket eden nazik, centilmen ve saygılı komuta düzeyindeki bu kişilerin bazı prosedürler var ise, bunları aşıp ceza almalarından ötürü yaşadıkları bu durumlardır.

Başta sayın komutan ve emri iradelerindeki konuyla ilgili cezalandırılan her kimler ise o kişilere maddi ve manevi her türlü imkanlarımı da seferber edeceğimi kendilerine Bülent Ersoy sözü ile hazır olduğumu bildiririm.

Saygılamla efendim.

BEREKET İÇİN 3 NAR KIRMIŞTI!

Magazin dünyasının dikkat çeken isimlerinden Bülent Ersoy, önceki gün Ataşehir'de bir güzellik merkezinin açılışına katıldı. Baştan aşağı pembelere bürünen Ersoy'un dev inci kolyeyle süslediği yeni tarzı hayranlarından tam not aldı. 

3 kurban kesilen törende bereket getirmesi için yanında nar getiren Ersoy, "Bu sene yılbaşında nar kıramamıştım. Geleneği bu kez 3 narla yerine getirdim." ifadelerini kullanarak yerde 3 nar kırdı. 

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 28

Hüseyin Mırık 1 yıl önce

Askerin yaptığı soytarılık.

Baki 2 yıl önce

konusmasinin yarisi osmanli türkcesi, yarisi simdiki yozlasmis türkce. ha sahneyede sandelye ilemi cikiyorsun? ata ya saygisizlik degilmi?

ishak BAYRAKTAR 2 yıl önce

o kadar paradan şemsiye tutanını istemedin ama askerin senin şemsiyeni tutmasına bir şey demedin. askerin işi vatanı korumak senin ayak işlerini yapmak değil. haddini bil

savaşçı 2 yıl önce

bu şahsiyetsize ramazanda iftar vaktinde ezan okutanlar olduktan sonra bunları yapması gayet doğal dalgada geçer kafada yapar

Mustafa 2 yıl önce

Ne olduğu bile belli olmayan şahıs.

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun