Prof. Dr. Bozkurt Kuruç yaşamını yitirdi! Bokurt Kuruç neden öldü?

Türk tiyatrosunun usta ismi Prof. Dr. Bozkurt Kuruç, 86 yaşında yaşamını yitirdi.

Türk tiyatrosunun gelişmesinde önemli katkıları bulunan eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Bozkurt Kuruç, geçtiğimiz gün İzmir'de hayatını kaybetti. 86 yaşında yaşamını yitiren usta sanatçı, Kurtlar Vadisi'nde oynadığı "Ahmet Kudret Hazarbeyoğlu" karakteriyle gönüllere taht kurmuştu.

Sanat dünyasını yasa boğan ölüm haberinin ardından Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Twitter üzerinden paylaşımda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Devlet sanatçısı, Edebi Kurul Başkanı, sanat yönetim kurulu üyemiz, çok değerli büyüğümüz, hocamız, eski Genel Müdürümüz, yeri doldurulamaz tiyatro sanatçısı Bozkurt Kuruç’un vefat haberini almanın derin üzüntüsü içindeyim. Yönettiği sayısız oyunla hafızalarımızda yer etmiş, rol aldığı oyunlarla akıllarımıza kazınmış, yetiştirdiği sanatçılar ile Türk tiyatrosunun gelişmesine katkı sunmuş çok kıymetli Bozkurt Kuruç hocama Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum."

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kuruç için taziye mesajı paylaşarak üzüntüsünü dile getirdi.

Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den şoke eden Omicron açıklaması: "Ölümler artabilir"

İLİŞKİLİ HABER

Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den şoke eden Omicron açıklaması: "Ölümler artabilir"
Yazar Hekimoğlu İsmail vefat etti! Hekimoğlu İsmail kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

Yazar Hekimoğlu İsmail vefat etti! Hekimoğlu İsmail kimdir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0