Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den şoke eden Omicron açıklaması: "Ölümler artabilir"

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü Omicron varyantıyla ilgili "Aşı yaptırmak istemeyenler hastalığı geçirerek bağışıklık kazanmış olacak" açıklamasını yaparken kötü senaryonun da yaşanabileceğinin altını çizdi: "Ölümler artabilir."

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Omicron varyantı hakkında merak edilen detayları anlattı. "Aşı yaptırmak istemeyenler hastalığı geçirerek bağışıklık kazanmış olacak" diyen Özlü, kötü senaryonun da gerçekleşme ihtimaline değinerek "Ölümler artabilir" dedi.

"HASTALIĞI GEÇİREREK BAĞIŞIKLIĞI KAZANILMIŞ OLACAK"

Delta varyantından daha hızlı yayılan omicron varyantının çok sayıda insanda bağışıklık kazandıracağını söyleyen Prof. Dr. Tevfik Özlü, hastalığın hafif seyretmeye devam etmesi halinde neler olacağını şöyle anlattı:

"Yeni varyantın çok daha hızlı yayılması, çok sayıda kişiyi hastalandırması bir bağışıklık oluşturacak. Aşıya ulaşamayan ve aşı yaptırmak istemeyenler bu şekilde hastalığı geçirerek bağışıklık kazanmış olacaklar gibi. Hastalık şimdiki gibi hafif seyrederse, ölümcül olmazsa çok sayıda kişide bağışıklık olmasına ve önümüzdeki süreçte pandeminin ılımlı hale ya da süreğen bir hastalığa dönüşmesine neden olabilir. Bu senaryolardan ve olasılıklardan bir tanesi"

KÖTÜ SENARYO: "HASTANELER DOLABİLİR, ÖLÜMLER ARTABİLİR"

Hastalığın seyrinin değişebilme ihtimaline değinen Özlü, kötü senaryonun da yaşanabileceğini söyleyerek ok sayıda kişinin hastalanması, hastanelerin dolmasına sebep olabileceği gibi ölümlerin de artabileceğine" şeklinde konuştu.

SPORCULARI VE SEYİRCİLERİ DE UYARDI

Prof. Dr. Tevfik Özlü yaptığı açıklamada sporcuları ve seyircileri de uyardı. Çok sayıda sporcunun pozitif olduğunu söyleyen Özlü, sportif müsabakalarında bulaş riskinin fazla olduğunu bildirdi.

Özlü açıklamasına şu sözleri de ekledi: "Kıran kırana yarış yapıyorsunuz. Mesafeyi korumanız mümkün değil. Maçlarda ve antrenmanlarda bu risk var. Seyirciler için de aynı şey geçerli. Kalabalık ve yan yanalar mesafeyi koruyamıyorlar. Maske kullanmayanlar var. Dolayısıyla bulaşma riski yüksek"

Prof. Dr. Bozkurt Kuruç yaşamını yitirdi! Bokurt Kuruç neden öldü?

İLİŞKİLİ HABER

Prof. Dr. Bozkurt Kuruç yaşamını yitirdi! Bokurt Kuruç neden öldü?
Yazar Hekimoğlu İsmail vefat etti! Hekimoğlu İsmail kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

Yazar Hekimoğlu İsmail vefat etti! Hekimoğlu İsmail kimdir?
Covirgin ne demek? Sosyal medyada Covirgin terimi konuşuluyor Kimlere covirgin denilecek

İLİŞKİLİ HABER

Covirgin ne demek? Sosyal medyada Covirgin terimi konuşuluyor Kimlere covirgin denilecek

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0