Tolgahan Sayışman'a 'Aynasız' davası!

Tolgahan Sayışman'nın geçtiğimiz Kasım ayında çektiği ilk filmi 'Aynasız' milyonluk davaya sebep oldu. Sayışman'ın filmi, 'aynasız' ismiyle mi vizyona girecek?

Geçtiğimiz Kasım ayında çektiği ilk filmi için imaj değişikliğine giden ünlü oyuncu Tolgahan Sayışman, 'Aynasız' filminin isim haklarını almadığı gerekçesiyle dava edildi. 2020 yılında 'aynasız' kelimesinin isim haklarını alan ünlü sunucu Gökay Kalaycıoğlu Sayışmana, 1 milyon TL'lik tazminat davası açtı.

'Sürgün', 'Aşk Tutulması', 'Bizans Oyunları' gibi birçok yapımda yer alan oyuncu Tolgahan Sayışman, kendi yapım şirketi Han Medya'yı kurarak 2021 Kasım ayında ilk filmi 'Aynasız'ı çekti. Sinema severlerin heyecanla beklediği 'Aynasız' filminin vizyon tarihi belli olmadan, başarılı oyuncu Sayışman dava edildi.

İSİM HAKKININ ALINDIĞINI GÖZDEN KAÇIRDI

2020 yılında 'aynasız' kelimesinin isim hakkını alan ünlü sunucu Gökay Kalaycıoğlu, Sayışman'ın yasal prosedürleri ihmal etmesi üzerine, mahkeme yolunu tuttu. Türk Patent ve Marka Kurumu 2020/61862 sayılı başvuru numarası ile marka olan 'aynasız' kelimesi, Tolgahan Sayışman'ın başına bela oldu.

MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT AÇIYOR

Tolgahan Sayışman'ın bu dikkatsizliği üzerine konuşan sunucu Kalaycıoğlu, "20 yıllık mesleki deneyimimi aktardığım, her detayını ilmek ilmek dokuduğum bir içerik ve format ile yola çıktım. Üzerinde günlerce, haftalarca düşünerek formatıma en yakışacak ve haklarını alabileceğim ismi düşündüm. Aynasız fikri ve ismi yüreğime dokundu. Türk Marka ve Patent kurumuna başvurdum ve tüm maddeleri ile haklarını aldım. Gözbebeğim olan bir format ile televizyona hazırlanırken, bu fikir hırsızlığı ile karşılaştım. İnsanlar popülerlikleri ile, kural tanımaz bir duruşla 'Aklıma ne eserse, canım ne isterse yapabilirim' diyor bu ülkede. Bunun adına cahillik denir. Bir insan böyle bir süreçte araştırma yapmaz mı? Danışmanlık almaz mı? Bu işler bu kadar kolay mı? Hayatımı koyduğum bu formatın isim hakkı ihlali için, yargı yoluna başvurdum. Maddi, manevi tazminat davası açıyorum" ifadelerini kullandı.

FİLMİN İSMİ DEĞİŞSE BİLE DAVA AÇILACAK

Gökay Kalaycıoğlu'nun avukatı Talat N. Arman dava süreci için şu açıklamalarda bulundu, "Marka hakkı sahibinin izni olmaksızın haksız ve hukuka aykırı olarak kullanılması ise marka tecavüzü olarak kabul edilir. Aynı Kanunun 29. Maddesi açıkça tecavüz sayılan fiiller saymış olup buna göre marka hakkı sahibi bu tecavüz fiilini gerçekleştiren kişi ve ya kişilere karşı kanun yollarına başvurarak tecavüzün önlenmesi, durdurulması, kaldırılması tazminata mahkum edilmesi veya cezalandırılması talep etme hakkına sahiptir. Marka hakkına tecavüz fiilini gerçekleştiren kişinin hem hukuki hem de cezai sorumluluğu bulunmaktadır." Filmin ismi değişse bile dava üzerinde hiçbir etkisinin olmayacağını söyleyen Arman açıklamasına, "Markanın gizeminin bozulması ve kullanımdan kaynaklanan tanıtımlar sebebi ile tazmin hukukuna ilişkin haklarımızı kullanacağımızı ayrıca belirtiriz. Yine önemle belirtmek isteriz ki; müvekkilin 6769 sayılı Kanundan kaynaklanın yasal haklarının sonuna kadar savunulacağı, sorumlular hakkında başlatılan yargısal sürecinde tarafımızdan titizlikle takip edileceği kamuoyuna saygıyla duyurulur." sözlerini de ekledi.

Cem Adrian "Kül" performansıyla sosyal medyayı salladı!

İLİŞKİLİ HABER

Cem Adrian "Kül" performansıyla sosyal medyayı salladı!
Oğuzhan Koç'un kaçış planı duvara tosladı! Demet Özdemir sorularından kaçarken...

İLİŞKİLİ HABER

Oğuzhan Koç'un kaçış planı duvara tosladı! Demet Özdemir sorularından kaçarken...

BİR YORUM YAPIN 0