Sihirli Annem'in Periliçe'si Ayşen İnci'den yıllar sonra gelen itiraf

Bir döneme damga vuran ve izlenme rekorları kıran Sihirli Annem dizisinde canlandırdığı Periliçe karakteriyle çok sevilen usta oyuncu yılar sonra itirafıyla herkesi şaşırttı.

Ünlü oyuncu Ayşen İnci, sunuculuğunu Hülya Koçyiğit'in yaptığı, TRT 2'de yayınlanan 'Film Gibi Hayatlar' programına konuk oldu. İnci, 'Periliçe' karakterini canlandırdığı 'Sihirli Annem' dizisine dahil olma sürecini anlattı.

"YOLDA YÜRÜYEMEZ HALE GELDİM"

Uzun yıllar 'Sihirli Annem' dizisinde 'Periliçe' karakterini canlandıran oyuncu, "Aradılar 'Bir rol var, inanılmaz yakışacaksın. Gökte uçuyorsun, sihir yapıyorsun. Biri insanken köpek oluyor' dediler. 'Ne kadar saçma sapan bir iş' diyorum ama kıramadım. İçimden de 'Nasıl olsa kimse izlemiyordur' diyorum. O arada benim oyunum var. Hiçbir şekilde televizyon izleyemiyorum, sürekli tiyatrodayım. 'Neyse kırmayayım nasıl olsa kimse izlemiyordur' dedim. Ondan sonra yolda yürüyemez hale geldim. İyi ki de oynamışım. Kucağında çocuk var, ‘Ben sizle büyüdüm’ diyor. Müthiş bir şey" ifadelerini kullandı.

Kendisini seyrederken çok zevk almadığını belirten Ayşen İnci, "Tiyatrodan gelen bir alışkanlık var. 1.5 ay prova yapıp, en iyisi olana kadar çabalıyoruz. Dizilerde özellikle hiç böyle bir şansımız yok. Gündüz çekiyorsun, akşam ezberliyorsun, ertesi gün çekiyorsun. Zamanla yarışıyoruz. Ben daha iyi oynayabileceğimi biliyorum ama böyle bir şey yok. Zaman sadece sıkı bir ezber yapmaya yetiyor. Seyrederken de 'ben bunu daha iyi oynardım' diyorum. Öyle kendine çok aşık bir oyuncu değilim" dedi.

Belli bir yaşa gelmiş oyunculara yeterince rol verilmediğini dila getiren sanatçı, "Hele ki hanımlara rol verilmiyor, erkekler çok şanslı. Yaşını başını almış, torunu yaşındaki hanımlarla oynayabiliyorlar, sevgili oynayabiliyorlar. Kadının hiç öyle bir şansı yok. Klasik anneanne, babaanne rollerine, derinliği olmayan roller. Elbette ki ben anneanne babaanne oynayacağım, ben bunu kabulleniyorum. Ama hiç olmazsa o rollerin derinliği olsun. Bu yüzden Helen Miller’ı kıskanıyorum, Judi Dench’i kıskanıyorum. Bu yaşlarında bile bu kadar güzel roller oynuyorlar. Niye biz oynayamıyoruz? Bu kadar deneyimimiz var. Senaryolar yazılsın. Ne kadar yetenekli oyuncularımız var" şeklinde konuştu.

 

Şaşırtan detay ortaya çıktı! 'Kim Milyoner Olmak İster' soruları bakın nasıl hazırlanıyormuş?

İLİŞKİLİ HABER

Şaşırtan detay ortaya çıktı! 'Kim Milyoner Olmak İster' soruları bakın nasıl hazırlanıyormuş?
Survivor'da ilk eleme adayı belli oldu! Heyecanlı dokunulmazlık oyunu

İLİŞKİLİ HABER

Survivor'da ilk eleme adayı belli oldu! Heyecanlı dokunulmazlık oyunu

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0