Merhum Müslüm Gürses'in 'mutlu ol yeter' albümü davalık oldu!

Ünlü Besteci Orhan Akdeniz, merhum sanatçı Müslüm Gürses'in 'Mutlu Ol Yeter' albümünün dijital ortamdan elde edilen gelirini yüzde 50'sini almak için Burhan Bayar ile anlaşma imzaladı. İddiaya göre Bayar, YouTube ve benzeri platformlardan elde edilen geliri Akdeniz'e vermedi. Orhan Akdeniz kendisine 5 yıldır ödeme yapılmadığı için mahkemeye başvurdu.

Ünlü Besteci Orhan Akdeniz, Merhum Müslüm Gürses'in 1981 yapımı 'Mutlu ol yeter' albümünde yer alan söz ve müziği kendisine ait 'Umut yoksulun ekmeği, Gökyüzü, Dünyanın kavgası' isimli parçalar için Burhan Bayar'ın sahibi olduğu Bayar Müzik şirketi ile 2017 yılında anlaşma sağladı.

Anlaşmaya göre 'Mutlu ol yeter' albümünün dijital gelirlerinin yüzde 50'sini besteci Akdeniz alacaktı.

ÖDEME YAPILMADI

Orhan Akdeniz, 41 yıl önce piyasaya sürülen albümün YouTube ve benzeri olmak üzere toplamda 36 platformda yayınladığını, milyonlarca dinlendiğini ve 2017'den itibaren buradan elde edilen gelirden kendisine herhangi bir ödeme yapılmadığı iddia etti.

SAVCILIĞA VERDİ

Avukatı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran Akdeniz, 'Yapılan anlaşma doğrultusunda hakkım olan tarafıma verilmedi' diyerek Burhan Bayar ve Bayar Müzik şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

ARABESK MÜZİĞİNİN 'BABA'SI ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ANLIYOR!

Hayranlarının "Müslüm Baba" adını taktığı, arabesk müziğin efsane isimlerinden Müslüm Gürses'in vefatının üzerinden 9 yıl geçti. Müslüm Gürses ölüm yıl dönümünde anılıyor. 

 

Kurtlar Vadisi'nin 'Savcı Leyla'sı Çiğdem Batur'un başı dertte!  Çiğdem Batur kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

Kurtlar Vadisi'nin 'Savcı Leyla'sı Çiğdem Batur'un başı dertte! Çiğdem Batur kimdir?
Diyaliz tedavisi gören İlhan İrem'in en büyük isteği ortaya çıktı! Eğer iyileşirse...

İLİŞKİLİ HABER

Diyaliz tedavisi gören İlhan İrem'in en büyük isteği ortaya çıktı! Eğer iyileşirse...
Tuğba Özerk'in başı belada! Saplantılı hayranı tehdit ediyor

İLİŞKİLİ HABER

Tuğba Özerk'in başı belada! Saplantılı hayranı tehdit ediyor

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0