Uğur Arslan'dan dikkat çeken açıklamalar: Hapishaneden tehdit mesajları aldım

'Karagümrük Yanıyor' şiiri ile hafızalara kazınan sunucu, yazar ve şair Uğur Arslan, Yasemin.com'un sorularını yanıtladı. Mesleki ve özel hayatına dair samimi açıklamalarda bulunan Arslan, Ülke TV'de ekranlara 'Uğur Arslan'la Haber Arası' programı ile döndü. Ünlü şair, 25 yıl sonra yeniden Kanal 7 çatısı altında olmakla ilgili "Hayata yeniden başlamak gibi bir şey" ifadelerini kullandı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Sunuculuk, şairlik ve oyunculuk gibi pek çok alanda kendini göstermiş ve ispatlamış bir isim olan Uğur Arslan, birkaç yıllık aranın ardından ekranlara Ülke TV'de geri döndü. Haber bültenlerinin arasında kısa bir mola niteliğinde, insana dair konuların işlendiği ve ünlü isimlerin konuk edildiği 'Uğur Arslan'la Haber Arası' programıyla yeniden Kanal 7 çatısı altında olan Arslan, "25 yıl önceki işime geri döndüm, hayata yeniden başlamak gibi..." ifadelerini kullandı.

"TELEVİZYONCULUK HAYATIM BURADA BAŞLADI"

Mesleki hayatına ilk olarak Kanal 7 ekranlarında habercilik sektörü ile başladığını ifade eden Uğur Arslan, şunları söyledi:

"Burası benim habere ilk başladığım kurum. Ben 25 yıl önce ilk başladığımda 'İstanbul Bülteni' diye bir haber bülteni ile başladım televizyonculuk hayatıma. Kulakları çınlasın, İbrahim Sadri o zamanlar ana haberi sunuyordu. Onun önünde de ben 'İstanbul Bülteni'ni sunuyordum."

EVLİLİK PROGRAMLARI UĞUR ARSLAN'IN HAYATINI NASIL ETKİLEDİ?

Sunuculuk hayatına haber sunuculuğu dışında, evlilik programı sunarak devam ettiği süreci anlatan Uğur Arslan, o dönemlerde izleyici kitlesinde bir değişiklik olup olmadığı sorulunca şunları ifade etti:

"Televizyonculuk hayatıma habercilikle başladım, sonrasında bazı sosyal sorumluluk projesi programları yaptım. Savaş Ay'a çok özenirdim. Zaman zaman televizyonculukta bazı aralar verilir, belki 1 sene belki daha fazla. Benim de böyle bir aramda, böyle bir iş teklifi geldi. Benim de evlenip çoluk çocuğa karıştığım bir dönemdi. Çocukların okul masrafları, anne - baba yaşlanmış, onların bakımları derken, ben her gelen işi kabul ettim bir dönem. Evlilik programları da bunlardan biriydi. Bu işe bir 'meslek' olarak baktığım için, her türlü işi yaptım."

"KARAGÜMRÜK YANIYOR ŞİİRİ MAFYAYLA BAŞIMA DERT AÇTI"

7'den 77'ye herkesin diline dolanmış olan ve Uğur Arslan ile özdeşleşmiş olan 'Karagümrük Yanıyor' şiiri tüm Türkiye'de çok sevildi. Zamanında çok sevilen ve her yerde çalınan bu şiirin mafya ile arasında sorun oluşturduğundan bahsederek şunları ifade etti:

"Benim Karagümrüklü olmam ve orayı çok iyi bilmemden kaynaklı olarak bu şiir çok sevildi. Hatta sonradan dizisi de yapıldı. Türkiye'de ilk kez bir şiire dizi yapıldı ve onda da ben başrol oynadım...

'Karagümrük Yanıyor' bir aşk şiiriydi. Fakat bazı kesimlerde bu iş ciddiye alındı ve beni mafya tehdit etti. "Niye Karagümrük yanıyormuş efendim?" diye. Hapishaneden mektuplar geldi, tehdit mektupları. O yanlış anlaşılmalar da düzeltildi, olayın aslı anlatıldı."

GENÇLERE VE ANNE BABALARA SESLENDİ

Hayat tecrübeleri ve mesleki başarıları ile örnek teşkil eden Uğur Arslan, önce gençlere, sonra da anne babalara seslendi:

"Öncelikle genç arkadaşlara bir şeyler söyleyeceğim, tabii ki bir üniversite bitirin ama, bunun yanında yeteneğiniz olan bir konu keşfedin. Bu aynı zamanda sevdiğiniz de bir şey olsun. Üzerine yeteneğiniz olan konu, okuduğunuz üniversite değil de bu yeteneğiniz mesleğiniz olabilir, tıpkı bende olduğu gibi. Annelere babalara da sesleniyorum; tabii ki okutun büyütün ama öncelikle çocuğunuzun yeteneğini keşfedin. Çünkü her çocuğun herkesten farklı bir yönü vardır. O yeteneği keşfedin ve o konuda önünü açın."

Yasemin.com /Özel 

Nusret Gökçe'den anlamlı hareket! 'Las Vegas'a Türk bayrağı astık'

İLİŞKİLİ HABER

Nusret Gökçe'den anlamlı hareket! 'Las Vegas'a Türk bayrağı astık'

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 4

Süleyman Şimşek 2 yıl önce

Hayızdan nifastan kesilince dine geri mi dönmüş ?

Toplam 1 beğeni

ŞAMİLHAN 2 yıl önce

Şehir ve ramazan ile tanıdık ... İbrahim Abi çizgisini korudu lakin sen tam bir U dönüşü yaptın krdin %90 azaldı.

Toplam 2 beğeni

ses 2 yıl önce

bu ülkede hapise girip çıkan kral oluyor.. Hapise girince abd de yapıldığı gibi bir zenciler topluluğu biraz öpse çıkınca dut yemiş bülbül olurlardı..

Erdem battal 2 yıl önce

Ne gülmüştüm o şiire be alem adamsın