Oscar Ödüllü William Hurt hayata gözlerini yumdu

Oscar ödüllü başarılı aktör William Hurt, doğum günü bir hafta kala hayata gözlerini yumdu. 71 yaşında vefat eden aktör, sevenlerini yasa boğdu. 2018 yılında da prostat kanserine karşı savaş verdinin bildirini yayınlamıştı.

'Örümcek Kadının Öpücüğü', 'Başka Tanrının Çocukları', 'Duman', 'Hulk', 'Broadcast News', 'Kara Dul' gibi ünlü filmlerde rol olarak izleyenlerin kalbine taht kuran William Hurt, 71 yaşında 2018 yılında yakalandığı prostat kanseri sebebiyle hayatını kaybetti. Doğum gününe sayılı zaman kala Hurt’un çevresi, “Sevdikleri yanındayken hayata gözlerini yumdu.” ifadelerini kullandı. 

william hurt

william hurt

WİLLİAM HURT KİMDİR?

1970’lerden itibaren kariyer hayatını zirveye taşıyan ünlü oyuncu Hurt, hayatına tiyatro ile başlamıştı. Sergilediği oyunlarıyla bolca ödül kazanan Hurt, ilk önemli rolü olan 'Altered States' filminde üstlenmişti. Bu film Hollywood’da yükselişe geçmesini sağladı. 
Onun birçok hayrana sahip olmasını sağlayan ve sinemaseverler tarafından tam not alan başarısı ise 'Örümcek Kadının Öpücüğü' (Kiss of the Spider Woman) ile olmuştu. Filmdeki performansıyla 1985'te Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü kazanarak ismini altın harflerle yazdırmayı başardı. 

william hurt

william hurt


Jurassic Park ile kariyerinin ilk büyük bütçeli projesini gerçekleştirmişti. Bu filmden sonra Wayne Wang'in 1995 yapımı Smoke filminde rol aldı. Oyuncu, bu filmde canlandırdığı yazma problemi çeken Brooklyn'li yazar karakteriyle, eleştirmenlerden beğeni toplamaya devam etti. 

william hurt

william hurt

Hem tiyatronun hem filmlerin sevilen ismi William Hurt, tiyatroda David Rabe'in Hurlyburly adlı oyunuyla Tony Ödülü adaylığı getirdi.

Usta oyuncu Erdal Özyağcılar büyük başarı!

İLİŞKİLİ HABER

Usta oyuncu Erdal Özyağcılar büyük başarı!
Dünyaca ünlü şarkıcı Kayne West’ e erişim engeli geldi!

İLİŞKİLİ HABER

Dünyaca ünlü şarkıcı Kayne West’ e erişim engeli geldi!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0