Engin Altan Düzyatan'dan NFT dünyasına dev yatırım!

Ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan, Birand Tunca ve Umut Tanyolu gibi oyuncu arkadaşlarıyla sinema, dizi projelerine finansman sağlayacak NFT platformu işi için harekete geçti.

"Barbaros: Akdeniz'in Kılıcı" dizisinin yıldız oyuncusu Engin Altan Düzyatan, dizi projelerine finansman sağlayacak NFT platformu işine adım attı.  NFT’ler aracılığıyla sinema, dizi ve diğer tüm dijital içeriklerin yapımını ve dağıtımını destekleyecek olan projenin adı ise Wideangle

Engin Altan Düzyatan NFT dünyasına adım attı

Engin Altan Düzyatan NFT dünyasına adım attı

Engin Altan Düzyatan'ın yanı sıra Birand Tunca, Umut Tanyolu, Ercan Gümüşkaya gibi tanınmış isimlerin kuruculuğunu üstlendiği proje dünyada öncü olmayı hedefliyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın gerçekleştirdiği 41. İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenecek Köprüde Buluşmalar’ın da "Yenilikçi Teknolojiler Destekçisi" olan Wideangle, 11 Nisan’da Soho House’ta yapılacak bir panel ile bu dünyanın sinema sektörüne sunduğu fırsatları açıklayacak.

Engin Altan Düzyatan, Umut Tanyolu, Birand Tunca, Ercan Gümüşkaya

Engin Altan Düzyatan, Umut Tanyolu, Birand Tunca, Ercan Gümüşkaya

"DİZİLERİMİZİN KALİTESİ KATLANARAK ARTACAK!"

Blok zinciri (block chain) teknolojisinin akıllı kontrat özelliğini kullanacak olan Wideangle platformunun kurucularından Düzyatan, merak edilen proje hakkında şu ifadeleri kullandı:

''Elinde güvendiği iyi projesi olup onu çekecek finans bulamayanla, sinema-dizi sektöründe yatırım yapmak isteyeni NFT'lerin teknolojik gücüyle buluşturma fikri muhteşem geldi. Ve hemen hayata geçirmeye karar verdik. Türk Sineması'nda finansman sorununun giderilmesine önemli katkımız olacağını düşünüyorum. Dünyada zaten söz sahibi olan dizilerimizin kalitesi katlanarak artacaktır.''

Kurucu ortaklardan bir diğeri olan Birand Tunca ise ''Bu sektörde olup üretime uygun fikirlerini hayata geçirememiş, yaratıcılığı törpülenmiş onlarca tanıdığım insan var. Böyle daha binlerce kişinin hayallerinin yarım kaldığına eminim. Bu sektöre yatırım yapmak isteyenle yatırım almak isteyeni, Türkiye'den çıkan Wideangle ile buluşturuyor olmaktan son derece mutluyuz.'' diye konuştu.

Birand Tunca

Birand Tunca

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

VATANDAŞ 2 yıl önce

DİRİLİŞ'TEN SONRA bu dizi avantür SANA YAKIŞMADI...