Savaşın ortasında bir rock sanatçısı: Svyatoslav Vakarchuk

Ukrayna'nın en ünlü rock şarkıcılarından olan Svyatoslav Vakarchuk, şimdilerde ülkesi için asker desteğinde yardım ediyor. Katıldığı bir canlı yayında konuşan şarkıcı, Ukrayna'nın son halini anlatırken cephedeki son durumdan haberdar etti.

Ukrayna'nın önemli figürlerinden biri olan ünlü Ukraynalı rock şarkıcı Svyatoslav Vakarchuk, milyonlarca kişiye konser verirken şuanda ülkesi Ukrayna'yı savunmak için karış karış geziyor. Hastanelerde, cephede, kışlalarda kimi zamanda halkın birebir yanında durarak desteğini gösteren sanatçı, katıldığı bir canlı yayında, sorulan sorulara yanıt verdi.

Svyatoslav Vakarchuk

Svyatoslav Vakarchuk

"UMUDUMUZ SAVAŞIN BİR AN ÖNCE BİTMESİ..."

Zor günler geçirdiğini ve bu zor zamanlarda sesini duyurmak amacıyla yardımcı olan herkese teşekkür ettiğini belirten Svyatoslav Vakarchuk, "Ülke olarak tarihimizin en zor günlerini yaşıyoruz. Ben son günlerde ülkenin doğusunda bulunan Dnipro’dayım. Buraya doğu cephesinden geldim. Luhansk’da bulundum; savaşın ön cephelerinden birisi. Askerlerimizle, polis kuvvetlerimizle, hastane çalışanlarımızla, yaralı, tedavisi süren insanlarımızla bir araya geliyorum. Savaş bölgelerinden uzaklaşan insanlarımızın toplandığı otobüs terminallerine gidiyorum. Hepsi ülkenin batı tarafına gidiyor, evlerini, yurtlarını, anılarını geride bırakıp... Gidebilenler ülke dışına çıkıyor ve genellikle göçmen kampı olan yerlere gidiyorlar. Ülkede büyük bir kaos, telaş, korku trafiği yaşanıyor. Umudumuz, bu kötü günlerin bir an önce bitmesi." açıklamasında bulundu.

Svyatoslav Vakarchuk

Svyatoslav Vakarchuk

Askeriye katılmayı kendisinin istediğini belirten Vakarchuk, müziği ile moral vermeye çalıştığını, güvenlik açısından bir yandan da silah eğitimi aldığını açıkladı. Kimsenin ondan askerlik namına bir beklentisi olmadığını belirten Vakarchuk, moral amaçlı da olsa yüzlerini güldürebilmenin mutluluğuna eriştiğini ifade etti.

Svyatoslav Vakarchuk

Svyatoslav Vakarchuk

AMAÇ SAVAŞI KAZANMAK DEĞİL SAVAŞI DURDURMAK

Hayatının önceliklerinden bahseden Vakarchuk,"Savaşın içinde olmak gerçekten tarifi çok zor bir duygu. Umarım ne siz ya da bir başkası böyle bir durumla karşı karşıya kalır. Savaş, hayatınızı siyah ve beyaz yapıyor. Burada başka renkleri görmüyorsunuz. Çok zor ama aynı zamanda hayatın çok basit bir hale dönüşüyor. Para, şan, şöhret, bunların hepsi burada yok oluyor. Burada asıl olan sadece ailen, akrabaların ve dostların. Ayrıca burada amaç, savaşı kazanmak değil, savaşı durdurmak. Rusya bizi haritadan silmek istiyor ve biz buna karşı direniyoruz. Sabah 4 gibi uyanıyorum. Bazen 3 saatlik bir yolculuk yapıp başka yerlere gidiyorum. Bu genellikle güvenlik için askeri araçla oluyor. Askeri üniforma giyiyor, askerlerimizle aynı yerlerde kalıyor ve aynı kaptan Yemek yiyoruz. Artık bir rock yıldızı gibi değil, normal bir vatandaş gibi oluyorsun. Ve ben bundan çok memnunum. Şimdiden bu yaşadıklarım bana harika bir hayat tecrübesi oldu. Artık çok daha basit yaşayan bir Svyatoslav olacak." şeklinde açıkladı.

Svyatoslav Vakarchuk

Svyatoslav Vakarchuk

UKRAYNA İÇİN ŞARKI YAZACAK!

Ukrayna'nın direnişiyle alakalı bir şarkı yazmak istediğini ve dilden dile dolaşmasını, acıyı tarif etmesine yarayacak bir çağrı niteliğinde olmasını öngöreceği bir beste yapmak istediğini açıklayan Vakarchuk, bu zor durumları anlayan insanların hislerine tercüman olmak istediğinin de altını çizdi. Vakarchuk, "Dünyanın dört bir tarafından müzisyen dostlarımdan mesajlar alıyorum. Ama şimdiye kadar en büyük destek İngiliz müzisyen dostum Robert Del Naja’dan geldi. Robert, bildiğiniz üzere Massive Attack grubunun kurucusu. Kendisi ile özel bir çalışma içindeyiz, Ukrayna halkına ve dünyaya güzel bir mesaj verebilmek için. Onun bu yardımı hem benim hem Ukrayna halkı için çok değerli." şeklinde ifade etti.

Svyatoslav Vakarchuk

Svyatoslav Vakarchuk

"HİSLERİMİ TARİF ETMEM ÇOK ZOR"

Kendisini etkileyen bir olaydan bahseden Vakarchuk, "Bundan birkaç gün önce Kiev’de bir hastaneye gittim. Orada bir adamla tanıştım. Adam benle aynı yaştaydı. Kendisi buraya Bucha bölgesinden gelmiş. Bucha, savaşta en çok zarar gören yerlerin başında geliyor. Adam bir bacağını kaybetmiş. Kendisine biraz moral vereyim diye şakayla karışık, ‘Hâlâ sağlıklısın ve vücudunda senin işine yarayacak birçok yerin sağlam’ diye teselli verdim. Adamın yüzünde ufak da olsa bir gülümseme oldu ama sanki içi kan ağlıyordu. Tam o sırada yanımıza hemşire hanım geldi. Kulağıma eğilerek, adamın gözünün önünde iki oğlunun ve karısının Rus askerleri tarafından kurşuna dizildiğini söyledi. O an neler hissettiğimi tarif etmem çok zor. Yıllardır ülke dışında yaşayan Ukraynalı erkekler de ailelerini bırakıp geldi, Ukrayna’nın bağımsızlığı için..." ifadesiyle açıkladı.

Diriliş Ertuğrul oyuncusu Celal Al Ermenilerin karşısına dikildi!

İLİŞKİLİ HABER

Diriliş Ertuğrul oyuncusu Celal Al Ermenilerin karşısına dikildi!
Yargı'nın Komiser Eren'i Uğur Aslan’dan şaşırtan itiraf!

İLİŞKİLİ HABER

Yargı'nın Komiser Eren'i Uğur Aslan’dan şaşırtan itiraf!

BİR YORUM YAPIN 0