Leonardo DiCaprio ile Devlet Başkanı arasındaki atışma gündeme oturdu!

Ünlü Hollywood oyuncusu Leonardo DiCaprio ağaçların tahrip edilmesiyle gündeme gelen Brezilya Devlet Başkanı'nın değişimi için genleri oy vermeye çağırdı. Ülkenin lideri Bolsonaro, DiCaprio'yu ti'ye aldığını gösterecek yanıtlar verdi.

Çevreye duyarlılığıyla bilinen Leonardo DiCaprio, sosyal medyayı aktif kullanan isimler arasında yerini alıyor. Başarılı performanslarının yanında, yaptığı paylaşımlarla da gündeme oturan Hollywood oyuncusuna cevap bu sefer Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'dan geldi.

leonardo dicaprio

leonardo dicaprio

"BREZİLYA EKOSİSTEMDEKİ YERİ SEBEBİYLE ÇOK ÖNEMLİ!"

Ünlü oyuncusu DiCaprio, perşembe günü Twitter'dan gerçekleştirdiği paylaşımında "Brezilya Amazon’lara ve iklim değişikliği açısından önemli ekosistemlere ev sahipliği yapıyor" ifadesini kullanmıştı. Sözlerine devam eden DiCaprio "Orada olanlar hepimizi ilgilendiriyor ve sağlıklı bir gezegen için gençliğin oy vermesi kritik önemde." şeklinde açıklamasını yaptı. 

Leonardo DiCaprioİLİŞKİLİ HABERLeonardo DiCaprio'nun 150 milyon dolarlık iki yüzlülüğü!

jair bolsonaro

jair bolsonaro

"TEŞEKKÜRLER LEO!"

Oyuncusunun paylaşımına cevap veren Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro "Desteğin için teşekkürler, Leo! Gelecek seçimlerde tüm Brezilyalıların oy vermesi gerçekten önemli." diyerek ti'ye aldığını gösterdi. 

jair bolsonaro

jair bolsonaro

"HALKIMIZ KARAR VERECEK!"

2019’da iktidara gelen ve Amazon ormanlarıyla ilgili politikaları nedeniyle eleştirilen Bolsonaro sözlerine devam etti: "Halkımız, Amazonlardaki egemenliğimizi devam ettirmek ya da yabancıların çıkarlarına hizmet eden maşalar tarafından yönetilmek seçenekleri arasında karar verecek." açıklamasında bulundu.

brezilya amazonlar

brezilya amazonlar

DOĞAYI TAHRİP EDİYOR

Oyuncu Leonardo DiCaprio Amazon yağmur ormanlarını korumak için yapılan çalışmalara 2019’da 5 milyon dolar bağışlamıştı. Jair Bolsonaro ise çevreyle ilgili politikaları nedeniyle uzun süredir çevrecilerin hedefindeki yerini koruyor. Brezilya liderinin döneminde, bölgedeki orman tahribatının hızlandığına yönelik çok sayıda rapor hazırlandı. Hazırlanan raporda son 6 yılın en fazla ağaç tahribatı bu dönemde gerçekleştirildi. Jair Bolsonaro ve Leonardo DiCaprio daha önceden de aynı konuda karşı karşıya gelmişti. 2019’da Bolsonaro DiCaprio’yu "Amazonların ateşe verilmesini finanse etmekle" suçlamış ancak hiçbir kanıt ortaya koymamıştı. 

Cüneyt Arkın kötü haberi verdi! Yeşilçam'ın usta sanatçısı Kadir Kök hayatını kaybetti

İLİŞKİLİ HABER

Cüneyt Arkın kötü haberi verdi! Yeşilçam'ın usta sanatçısı Kadir Kök hayatını kaybetti

BİR YORUM YAPIN 0