Usta oyuncu Türkan Şoray'la açılış yaptılar! Festivalde büyük çoşku

25'nci Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin açılışını usta sanatçı Türkan Şoray yaptı.

25'inci Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Ankara'da başladı. Açılış töreninde konuşan sanatçı Türkan Şoray, 25 yıl önce kadın ve sinemayla ilgili bir hayal kurduklarını dile getirerek,

"Hayalimiz, kadınlarımızın kültür ve sanat yoluyla kendilerini ifade etmeleri, kadın haklarını, kadınların yaşadığı eşitsizliği ve problemleri aktardıkları filmlerle öne çıkmalarını sağlamaktı. 25 yıl içinde bu hayalimiz koskocaman bir gerçek oldu. Kadın dayanışması olan bu festivalin, nice 25 seneler devam etmesi dileğiyle festivali açıyorum" dedi.

Türkan Şoray

Türkan Şoray

'Uçan Süpürge Onur Ödülü'ne oyuncu Şerif Sezer layık görülürken, 'Bilge Olgaç Başarı Ödülleri' yapımcı Anna Maria Aslanoğlu ile oyuncular Neşe Yulaç ve Ayşenil Şamlıoğlu'na takdim edildi. Nazlı Bulum'un, 'Genç Cadı Ödülü'nü aldığı törende, Kadın Eserleri Kütüphanesi'ne 'Tema Ödülü' verildi.

 

Türkücü Alişan yeğenini yine yalnız bırakmadı! Duygulandıran paylaşım

İLİŞKİLİ HABER

Türkücü Alişan yeğenini yine yalnız bırakmadı! Duygulandıran paylaşım
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0