İlber Ortaylı'nın rap müziği hakkındaki fikirleri şaşırttı!

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı bir programda Z kuşağına ait yerli rap şarkılarını dinledi. Dinlediği şarkıcılar arasında Gazapizm, Uzi - Krvn, Heijan, Muti, Critical, Uzi - Le Cane olan ünlü tarihçinin yorumları yüzlerde tebessüm oluşturdu.

75 yaşındaki ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, geçtiğimiz günlerde YouTube üzerinden yayınlanan bir kanala konuk oldu. Ünlü tarihçi muhabbetinde samimi ve dikkat çeken dili ile herkese kendini bir kez daha sevdirirken, üslubuyla yüzlerde tebessüm oluşturdu.

ilber ortaylı

ilber ortaylı

DÜNYANIN HER YERİNDE AYNI ETKİYE SAHİP

Türkçe rap üzerine konuşulan programda İlber Ortaylı'ya Z kuşağının müziklerinden olan rap müziğin isimleri dinletildi. Dinletilen isimler arasında Gazapizm'in Unutulacak Dünler, Uzi - Krvn, Heijan, Muti, Critical, Uzi - Le Cane şarkıları yer aldı. Klipleri gülümseyerek izleyen Ortaylı, rap müziğin Chicago dahil dünyanın her yerinde aynı etkiyi yaptığını söyledi.

ilber ortaylı rap

ilber ortaylı rap

"ENTERESAN"

Ortaylı şarkıları dinledikten sonra "Laflar fena değil ama telaffuz meselesi. Musikide telaffuz önemlidir. Bu musiki değil, edebiyatta değil ama enteresan. Bunu yapanlar zeki insanlar, bir şeyler düşünüyorlar. Oturuyor 20 gün çalışıyor başka işi yok. Ama emek dediğin bu değil, bunun arkasında 20 sene olur, edebiyat öğrenir." şeklinde yorumda bulundu.

ilber ortaylı

ilber ortaylı

"NE KADAR KALICI BİLİNMEZ"

Konuşmasına rap müziğin herkese hitap edebildiğini belirten Ortaylı "Eline sazı almayla herkes Karacaoğlan ve Yunus Emre gibi olmuyor. Bunun arkasında bir eğitim olur ama yok. Ama bu rap her yerde böyle, enteresandır insanlara hitap ediyor. Herkese hitap edebilir. Doğrudur bunlar satar, bunlar herkesi dinleyen iltifat eden olur. Kendi çaplarında başarılıdır ama ne kadar kalıcı olur bilinmez" açıklamasıyla gündeme oturdu.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Ünlü Mona Lisa tablosunu mahvetti! Tabloya pasta atan adam tarihe acımadı!

Yargı'nın Eren'i Uğur Aslan'dan samimiyet dolu itiraflar!

İLİŞKİLİ HABER

Yargı'nın Eren'i Uğur Aslan'dan samimiyet dolu itiraflar!

BİR YORUM YAPIN 0