Ünlü oyuncu Birgül Ulusoy'un yapımcılara karşı isyanı! Oyunculara sıfır beden dayatması var

Ünlü oyuncu Birgül Ulusoy verdiği bir röportajda yapımcıların sıfır beden güzellik algısına karşı tepki gösterdi. Kendi küçüklüğünde yetenekle bir yerlere gelindiğinden bahseden ünlü oyuncu Ulusoy, şimdilerde oluşan "Güzelsen her şeyi yaparsın" düşüncesiyle kalitenin düşürüldüğünü ifade etti.

Ünlü oyuncu Birgül Ulusoy, "Çiçek Taksi", "Çılgın Bediş", "Yalancı Yarim", "Ömre Bedel" gibi dizilerde kendini gösterirken bir yandan tiyatro kariyerinde devam etmeyi başarmış ve her defasında da performanslarıyla insanları kendine hayran bırakmayı başarmıştır. Şimdiler "Annenin Sırrıdır Çocuk" dizisinde rol alan güzel oyuncu, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda oyunculuğa ve hayatına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

birgül ulusoy

birgül ulusoy

32 YILLIK OYUNCU

Nasıl oyuncu olduğuna dair anlatıda bulunan Ulusoy "Benim oyunculuk hikayemin startını ilkokul öğretmenim Kadriye Oğuz verdi. Benim sınıfı eğlendirdiğim ufak skeçlerdeki taklit yeteneğimi gören ve ailemi çağırıp ''kızınızın oyunculuğa yeteneği var araştırıp konservatuar eğitimi almasını sağlayın'' dedi. O hafta konuşuldu evde. Sonra lise bitti. Önce Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde bir senelik kursiyer ardından da 1991 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde Tiyatro bölümüne girdim, 1995'te mezun oldum. 1990'dan bu yana profesyonel oyunculuk yapıyorum." açıklamasında bulundu.

birgül ulusoy

birgül ulusoy

ÇOK DÜŞÜNMEKTEN KEKEMELEŞMİŞ

Hep aykırı bir çocuk olduğunu ve en düşünülmeyeni söylediğini belirten Ulusoy, hayal gücünün genişliğinden bahsederken "Dilim düşüncelerimin hızına yetişemezdi ve bu yüzden bir dönem kekemelik yaşadım. Sonra sonra kontrol altına almayı başardım ve kayboldu gitti kekemeliğim. Kendi kendime hallettim." ifadelerini kullandı.

birgül ulusoy

birgül ulusoy

TAHAMMÜLÜ YOK

Oyunculuk kariyeriyle alakalı tahammül edemediği şeyleri sıralarken Ulusoy "Tahammül edemediğim şey hadsizliktir. Net olarak bunu en başa koyabilirim. İkincisi de Cıvıklık. Rahatlık kisvesi altında gevşek gevşek olan tavırlar." şeklinde açıkladı.

birgül ulusoy

birgül ulusoy

"DİZİLERİN GÖZÜMÜZE SOKTUĞU GÜZELLİK SAÇMALIĞI"

Oyunculukta her zaman kıstasın yine oyunculuk olması gerektiğini söyleyen Birgül Ulusoy "Başka bir kıstasın olması ne kadar abesle iştigal. Güzel olduğunuz için bir rolü almazsınız ki… O rol güzel bir kadın olacaksa eğer ona dönüşürsünüz yani evrilirsiniz. Ama günümüzün al tüket at işleyişindeki kapital düzen, bizlere 'güzel olan oyuncudur'u dayatıyor. Bu külliyen yalan. Bu yalana bizi inandırmaya çalışıyorlar. Ben özellikle de dizi sektöründe bu bakış açısının kırıldığına inanmıyorum. Belki sinema için bu geçerlidir. Ama yapımcıların hala sıfır beden olsun diye tavsiyelerde bulunduklarını duyuyorum. Zayıf=güzel ve çekicidir dizilerin gözümüze gözümüze soktuğu bir saçmalık. Tıpkı takipçi sayısına göre başrol belirlendiği gibi. Gerçek hayata uymayan ne kadar işleyiş varsa dizi sektöründe var. Hayattaki defolu insanları pek göremezsiniz dizilerde." ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Merhum usta sanatçı Cem Karaca'nın sözleri yeniden gündem oldu!

Tolga Çevik'in oğlu Tan 17 yaşına bastı! Babası sosyal medyadan kutladı

İLİŞKİLİ HABER

Tolga Çevik'in oğlu Tan 17 yaşına bastı! Babası sosyal medyadan kutladı

BİR YORUM YAPIN 0