Neşet Ertaş'ın gerçek vasiyeti ortaya çıktı! Mahkeme kararını verdi

Usta sanatçı Neşet Ertaş'ın hayatının anlatılacağı "Garip Bülbül Neşet Ertaş" filminin çekimleri ailesinin isteği üzerine durdurulmuş ve aile soluğu mahkemede almıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 16. Hukuk Dairesinde gerçekleşen davada "Sansür sonucu doğuracak şekilde yasaklama yapılamaz" bilgisine yer verildi.

"Gönül Dağı", "Zahidem" ve "Yolcu" gibi parçalarla gönüllere taht kuran Türk Halk Ozanı Neşet Ertaş'ın hayatı geçtiğimiz aylarda film olarak sinema severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyordu. Yazar Prof. Dr. Erol Parlak'ın "Garip Bülbül Neşet Ertaş" isimli kitabından uyarlanarak filmi çekilmeye hazırlanan projeye Ertaş'ın ailesinden izin çıkmamış ve aile Parlak'ın "Garip Bülbül Neşet Ertaş" kitabının babalarının isteği dışında yazıldığını ileri sürerek kitapla aynı ismi taşıyan filmin çekimlerinin durdurulması için soluğu mahkemede almıştı. 

Mahkeme son kararını verdi! Neşet ErtaşİLİŞKİLİ HABERMahkeme son kararını verdi! Neşet Ertaş'ın hayatı film oluyor

Neşet Ertaş

Neşet Ertaş

"Ayla" ve "Müslüm" gibi başarılı yapımlarla adından söz ettiren Mustafa Uslu ise Neşet Ertaş'ın Erol Parlak'a hayatını yazması için izin verdiği röportajı ve aralarındaki güçlü bağı anlatan kayıtları mahkemeye sundu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 16. Hukuk Dairesi'nde gerçekleşen davanın sonucuna göre mahkeme ailenin talebini reddetti ve "Sansür sonucu doğuracak şekilde yasaklama yapılamaz" bilgisi yer aldı.

Neşet Ertaşın hayatı film oluyor

Neşet Ertaşın hayatı film oluyor

MAHKEME NEŞET ERTAŞ'IN HAYATININ ANLATILDIĞI FİLM İÇİN ONAY VERDİ!

Mahkemede yer alan ifadeler ise şu şekilde:

"Dosyada mevcut deliller göz önüne alındığında henüz ihtiyati tedbir talep edenlerin murislerinin hak sahibi olduğu eserlere ilişkin ihlal olduğunun ispatlanmadığı, yaklaşık ispat kuralı gereği henüz senaryosu dahi değerlendirilmeyen bir filmin sansür sonucu doğuracak şekilde yasaklanamayacağı, hükümle elde edilecek sonucun yargılama yapılmadan esası çözer şekilde tedbiren elde edilemeyeceği, kaldı ki filmde kullanılacak eserler belli olduğunda (kullanımın hak ihlali oluşturması halinde) tedbir konusunda yeniden başvuru ve değerlendirmenin yapılabileceği anlaşılmakla, istinaf taleplerinin kabulüyle ilk derece mahkemesi kararının kaldırılmasına karar verilmiştir"

Neşet Ertaş kimdir

Neşet Ertaş kimdir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

48 yaşındaki şarkıcı Bendeniz yıllar sonra ortaya çıktı! 

Milyoner'de şoke eden anlar! Editör Hürriyet Gürsel Tunalı yazım hatası sorusunda az daha...

İLİŞKİLİ HABER

Milyoner'de şoke eden anlar! Editör Hürriyet Gürsel Tunalı yazım hatası sorusunda az daha...
Kraliçe II. Elizabeth ölmemeye yemin etti! Tahtta kalma rekoru kırdı

İLİŞKİLİ HABER

Kraliçe II. Elizabeth ölmemeye yemin etti! Tahtta kalma rekoru kırdı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

aaaa 1 yıl önce

ailesi istemiyormuş daha ne olsun.. bir yönetmen kazanacak diye adamı rezil edeceksiniz. Kimse Neşet ağanın yerini tutup ta canlandıramaz.