Kraliçe II. Elizabeth ölmemeye yemin etti! Tahtta kalma rekoru kırdı

Geçtiğimiz günlerde tahta çıkışının 70'inci yılını kutlayan 96 yaşındaki Kraliçe II. Elizabeth, Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in 70 sene 126 günlük görev süresini geride bırakarak ikinci sıraya yerleşti.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, haziran ayının başında Platin Jübile etkinlikleriyle beraber tahta çıkışının 70'inci yılını kutladı. 4 gün süren görkemli kutlamalarla Kraliçe'nin 1952 yılından bu yana yaptığı hizmetlere teşekkürler sunularak çeşitli gösteriler gerçekleştirildi. 

 Kraliçe II. Elizabeth protestocuların damga vurduğu Platin JübileİLİŞKİLİ HABER Kraliçe II. Elizabeth protestocuların damga vurduğu Platin Jübile'ye katılmayacak!

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth

21 Nisan 1926 doğumlu Kraliçe, Platin Jübile etkinlikleriyle beraber yeni bir rekora imza attı. 2016 yılında hayatını kaybeden Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in 70 sene 126 günlük görev süresini geride bırakan Kraliçe, şuan dünyanın en uzun süre tahtta kalan ikinci hükümdarı olarak karşımıza çıkıyor. 

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej

Öte yandan Kraliçe, 1952 yılında tahta çıktığında Joseph Stalin hala Sovyetler Birliği'nin lideri ve ABD Başkanı ise Harry Truman'dı. Kraliçe'nin tahtta kaldığı sürede Berlin Duvarı inşa edildi ve Soğuk Savaş dönemi yaşandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Aytaç Şaşmaz yaptığı paylaşımla duygulandırdı! 87 yaşındaki büyükannesi...

Neşet Ertaş'ın gerçek vasiyeti ortaya çıktı! Mahkeme kararını verdi

İLİŞKİLİ HABER

Neşet Ertaş'ın gerçek vasiyeti ortaya çıktı! Mahkeme kararını verdi
Kuruluş Osman'dan kahreden ayrılık! Ünlü oyuncu sezon finalinde veda ediyor

İLİŞKİLİ HABER

Kuruluş Osman'dan kahreden ayrılık! Ünlü oyuncu sezon finalinde veda ediyor
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0