Ünlü şair Ahmet Selçuk İlkan annesiyle ilgili pişmanlığını itiraf etti!

YouTube üzerinden yayınlanan bir kanala konuk olan ünlü şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan, annesiyle ilgili yaşadığı pişmanlığı dile getirdi. Annesini kaybeden ama bir fotoğrafı bile olmayan ünlü şair, ayrılıkların değil kaybedenlerin şairi olduğunu ifade etti.

YouTube üzerinden yapılan bir programa katılan şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan, hayatı boyunca yaşadığı en büyük pişmanlığını dile getirdi. Programda ailesi ile yaşadığı sıkıntılı günlerden bahseden İlkan, duygusal dakikalar yaşadı.

ahmet selçuk ilkan

ahmet selçuk ilkan

"ANNEM ÖLÜNCE ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTIM"

Kalabalık bir ailede dünyaya geldiğinden bahseden İlkan "Ben 9 çocuklu bir ailenin 8. çocuğuyum. Bütün yokluklara karşı hayalleri zengin olan bir aileydik. Babam ilkokula gitmiş ama annem hiç okula gitmemiş. Kardeşlerim de anca ilkokul okuyabildi. Ailemin bütün hayalleri benim omuzlarımdaydı. Ailem 'En azından Ahmet Selçuk okusun' derlerdi. İki ağabeyim berberdi, babam da önce fabrikada çalıştı sonra muhtar oldu. Abim Almanya'daydı ben de liseyi bitirince onun yanına gittim. O yıllarda hem yazdım hem de mimarlık okudum. Annemi kaybedince mimarlık bölümünü son sınıfta bırakarak İstanbul'a geldim. Sonra da İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyat Fakültesi'ni bitirdim" açıklamasına bulundu.

ahmet selçuk ilkan

ahmet selçuk ilkan

"EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIM..."

Kaybettiği annesiyle hiç fotoğraf çekilemediğini dile getiren şair "Babam doktor, annem de mimar olmamı istiyordu. Annemin hayalini gerçekleştirmek için Berlin'e gitmiştim. Annemi kaybetmemin hazin bir hikayesi var. Almanya'ya giderken istasyona kadar geldiğimde annem bana sarılıp 'sana kırgınım, küskünüm. Hani beraber bir resim çektirecektik' dedi. Ben de bir ara çektiririz diye düşündüğüm için bunu ihmal etmiştim. Annemin gözyaşlarına dayanmayınca en kısa zamanda gelip çektireceğimi söyledim. Annem 'Ya bir daha görüşemezsek? İçimde böyle bir his var' dedi. Babam da 'Zeynep, Ahmet'i üzme. Böyle şeyler konuşmayalım' demişti. Ne yazık ki ben Almanya'ya gittiğimde annemden hiç mektup alamadım. Babamın acı bir telefonuyla annemi kaybettiğimizi duymuştum. Hayatım boyunca bu acıyı hep yaşadım. Sadece küçük yaşta çekilen siyah beyaz bir fotoğrafımız var." ifadelerini kullandı.

ahmet selçuk ilkan

ahmet selçuk ilkan

"AYRILIKLARIN DEĞİL KAYBEDENLERİN ŞAİRİYİM"

Kendisini tanımlayan insanların "ayrılıkların şairi" lakabını kullandığını belirten Ahmet Selçuk İlkan "Beni tanımlarken 'Ayrılıkların Şairi' derler. Bu doğru, ben ayrılıkları ezbere bilirim. İnsanlar kaybedince hayatı ve sevgiyi daha iyi anlıyorlar. Ben aslında ayrılıkların değil kaybedenlerin şairiyim." ifadeleriyle yürekleri burktu.

Hollywood'un Türk yıldızı Tolga Yüce'den milyonluk anlaşma!

İLİŞKİLİ HABER

Hollywood'un Türk yıldızı Tolga Yüce'den milyonluk anlaşma!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0