Kraliçe II. Elizabeth'in görev tanımında bomba değişiklik! Prens Charles'a kapı açıldı

Buckingham Sarayı hazırladığı bildirgeyle 96 yaşındaki Kraliçe II. Elizabeth'in görev tanımlarında değişikliğe gidildiği açıklandı. Kraliçe'nin görev kapsamı genişletilirken geleceğin Kral'ı Prens Charles'a bazı haklar sunuldu.

Bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle gündemden düşmeyen İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, geçtiğimiz haftalarda tahttaki 70 .yılını Platin Jübile etkinlikleriyle kutlamıştı. Kutlamaların ikinci gününde rahatsızlanarak halkın önüne çıkmaktan endişe duyan Kraliçe'nin görev tanımında bazı değişiklikler yapıldı.

Kate Middleton ve Prens WilliamİLİŞKİLİ HABERKate Middleton ve Prens William'dan Kraliyet Ailesine ekonomik darbe! En pahalı unvanıyla...

Kraliçe II. Elizabeth Platin Jübile etkinlikleri

Kraliçe II. Elizabeth Platin Jübile etkinlikleri

Epizodik hareketlilik sorunları yaşayan Kraliçe, doktorlarının tavsiyesi ile 59 yıl sonra ilk kez bu sene parlamentonun yeni yasama yılı açılışına katılamamıştı. Bundan dolayı Buckingham Sarayı tarafından hazırlanan bir bildirge ile anayasal bir tören olan İngiliz Parlamento Açılış'ına katılmak 96 yaşındaki Kraliçenin görev tanımları arasından çıkarıldı. Ancak Kraliçe'nin Devlet Başkanı ve Millet Başkanı şeklindeki görevleri bazı düzenlemelerle devam edecek.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth

Devlet Başkanı olarak 13 temel görevi bulunan Kraliçe II. Elizabeth'in güncellenen görev tanımında ise parlamento ve diplomatik görevlerinin devam edeceği ancak diğer kraliyet üyelerinin onun adına bazı görevleri devralabileceği ifadesi yer alıyor. Kraliçe'nin görevlerini devralacak kişi ise tahtın varisi Prens Charles olacak. 

Kraliçe II. Elizabeth ve oğlu Prens Charles

Kraliçe II. Elizabeth ve oğlu Prens Charles

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Seda Sayan, kayınvalidesiyle poz verdi! Sosyal medya yıkıldı

Harry Potter'ın yazarı J.K. Rowling'e LGBT'liler tarafından bombalı ölüm tehdidi!

İLİŞKİLİ HABER

Harry Potter'ın yazarı J.K. Rowling'e LGBT'liler tarafından bombalı ölüm tehdidi!
Cüneyt Arkın'ın ismi Beşiktaş'taki Sanatçılar Parkı'nda yaşayacak!

İLİŞKİLİ HABER

Cüneyt Arkın'ın ismi Beşiktaş'taki Sanatçılar Parkı'nda yaşayacak!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

HIDIR BUDUR 1 yıl önce

Ben bu işi anlayamadım.Türkiye'de "diktatörr varr..!!" diye yırtınırlarr, "Halifelik Meclisin ukdesinde mi acaba?" dendiğinde şeytan görmüş gibi itiraz ederler amaaaaaa..İngiltere kral ve kraliçesi ile fotoğraf çektirmede, at arabalarına binmek için yarışırlar. Kraliyet ailesinin çocuklarını torunlarını kendi akrabalarından daha yakın takip ederler..Buna çifte standart denmez mi???