Türk halkının kahramanı Cüneyt Arkın'ın ismi Çankaya'da yaşayacak!

Geçtiğimiz aylarda vefat haberiyle tüm Türkiye'yi yasa boğan usta oyuncu Cüneyt Arkın'ın isminin Çankaya'da bir parka veya merkeze verileceği açıklanmıştı. Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından başlatılan projede merkezin açılışı sanatçının eşi ve oğlunun katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Türk sinemasının efsanevi isimlerinden Cüneyt Arkın, rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede kalbinin durması sebebiyle 28 Haziran'da yaşamını yitirmişti. Sanat dünyasını yasa boğan ölüm haberinin ardından Arkın'ın hayranları da derin bir üzüntü yaşamıştı.

Cüneyt Arkın

Cüneyt Arkın

Usta oyuncunun isminin yaşatılması için harekete geçen Çankaya Belediyesi, geçtiğimiz aylarda yaptığı yazılı açıklamada Çankaya Belediye Meclisi tüm partilerin ortak önergesi ile ilçede yapılacak bir parka veya merkeze Arkın'ın isminin verilmesini oy birliğiyle kabul etmişti.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından Türk sinema tarihine damga vuran isimlerden Cüneyt Arkın'ın adının verildiği 17'nci halk merkezinin açılışı önceki gün gerçekleştirildi. Törende konuşan Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Cüreklibatır, merkeze eşinin adının verilmesiyle ölümsüzleştirildiğini ifade etti. Arkın'ın oğlu Kaan Polat Cüreklibatır ise halk merkezinin girişinde yazan "halkın kahramanı" sözünün babasının neyi başardığının özeti olduğuna işaret ederek "Hemşehrilerinin ve tüm Türkiye'nin gözünde bu mertebeye yükselebilmek ve bunu başarmak her sanatçıya nasip olmaz. Babama nasip oldu, ne mutlu ona. Az önce sesini duydum, çok duygulandım. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen onu çok güzel anlattı. Babamdan bir parça bir şey duyabilmek için, sabaha kadar dinleyebilirim. Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt'a bu güzel halk merkezimizi kazandırdığı için şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu. 

Cüneyt Arkının adı Çankayada bir merkeze verildi

Cüneyt Arkının adı Çankayada bir merkeze verildi

"ASIL KAHRAMAN TÜRK HALKI!"

Babasının Türk halkına olan düşkünlüğünü vurgulayan Arkın, "Babama bir gün filmlerde 'Türk halkının kahramanı oldunuz, bunu nasıl başardınız?' diye sorulmuştu. Babam da 'Ben filmlerde kahramandım, asıl kahraman Türk halkı' dedi. Onu uğurladığımız anda halk onu ayakta uğurladı. Şimdi de ölümsüz bir şekilde yaşatıyor. Herkese çok teşekkür ederim" diyerek sözlerini noktaladı. 

Cüneyt Arkının eşi ve oğlu

Cüneyt Arkının eşi ve oğlu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Bülent Serttaş 180 derece döndü! Oryantal Didem hakkında ilk kez konuştu

Hayri Yazıcı'ya 'sahte ilaç verip komaya soktular' iddiası ortalığı karıştırdı!

İLİŞKİLİ HABER

Hayri Yazıcı'ya 'sahte ilaç verip komaya soktular' iddiası ortalığı karıştırdı!
Demet Akalın'dan Yalı Çapkını yorumu! Yine alay konusu oldu

İLİŞKİLİ HABER

Demet Akalın'dan Yalı Çapkını yorumu! Yine alay konusu oldu
Sadıka Sabancı'nın oğlu Kazım Köseoğlu New York'ta rüzgar estirdi!

İLİŞKİLİ HABER

Sadıka Sabancı'nın oğlu Kazım Köseoğlu New York'ta rüzgar estirdi!

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Netitrebet 1 yıl önce

Yakışır bu yiğide !!