Sinan Akçıl 15 Temmuz şehidinin ailesini ziyaret etti

Ünlü şarkıcı Sinan Akçıl, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Batuhan Ergin'in ailesini ziyaret etti. Akçıl ve Ergin'in ailesi duygusal anlar yaşadı. İşte tüm detaylar...

Ünlü sanatçı Sinan Akçıl, 2016 yılının 15 Temmuz gecesinde vatana yapılan hain darbe girişiminde Boğaziçi Köprüsü'nde (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) kalbinden vurularak şehadet şerbetini içen Batuhan Ergin'in ailesine ziyarette bulundu. Merhumun ailesi Akçıl ile beraber duygusal anlar yaşadı. Anne Deniz Ergin, daha önce de Ergin ailesini ziyaret eden Akçıl için "Seni görünce oğlum gelmiş gibi oluyorum, Batuhan'a çok benziyorsun. İyi ki geldin" dedi. Bu sözler karşısında çok mutlu olan sanatçı, "Ben de sizleri kendi ailem gibi seviyorum, iyi ki sizi tanıdım. 15 Temmuz artık benim için Batuhan'ın doğum günü. Onu görmeden tanıdım, görmeden sevdim. O benim adamım" ifadelerini kullandı.

Sinan Akçıl şehit Batuhan Erginin ailesini ziyaret etti

Sinan Akçıl şehit Batuhan Erginin ailesini ziyaret etti

"BENİ ÇOK ETKİLEDİ"

Darbe girişiminden sonra şehit olan vatandaşların hikayelerini okuduğunu söyleyen Akçıl, Batuhan'ın bir sözünden çok etkilendiği ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

15 TemmuzİLİŞKİLİ HABER15 Temmuz'un Nene Hatunları!

"Ben haberleri okumuştum. Sonra Ahmet Abi'nin telefonunu buldum ve aradım. Beni en çok etkileyen şeylerden birisi de köprü üzerinden paylaştığı fotoğraflardı. O fotoğrafın üzerinde, 'Erzak almaya gelmedik, vatana sahip çıkmaya geldik' sözleri yazılıydı. Bu, beni çok etkiledi ve o anda kendimi Batuhan'a çok yakın hissettim."

15 Temmuz şehidi Batuhan Ergin

15 Temmuz şehidi Batuhan Ergin

"TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU"

Akçıl, Ergin ailesinin Ortaköy'de bulunan evlerinin üst katına çıkan merdiven bölümünü şehit Batuhan'a ayırdıklarını gördü. Merhumun askerlik anılarının ve Boğaziçi Köprüsü'ndeki fotoğraflarının Türk Bayrağı'nın altında olması da Akçıl'ı çok duygulandırdı. Akçıl'ın, "Tüylerim diken diken oldu, çok özel bir alan" ifadelerinden sonra baba Ahmet Ergin, duvarda asılı bir resmin hikayesini ilk kez ünlü sanatçı ile paylaştı. Bitlis'te askerlik yapan oğlunun o dönemde arkadaşlarına göstermek için çizdiği Boğaz manzaralı resmin hikayesini, "Oğlum Batuhan bunu askerde arkadaşlarına göstermek için çizmiş, resimde Boğaziçi Köprüsü ve Kuleli Askeri Lisesi var" şeklinde anlattı. Ardından baba Ergin, "Oğlum darbe gününde Boğaziçi Köprüsü'nde Kuleli'den gelen darbeci askerler tarafından şehit edildi. Yani oğlum askerlik yaptığı sırada, aslında kendi ölümünü çizmiş" dedi. Bu olay karşısında bir hayli şaşıran Akçıl, "Ne diyeceğimi bilemiyorum, çok ilginç. 15 Temmuz'un önemi ve Batuhan gibi kardeşlerimiz unutulmasın" şeklinde konuştu.

Şehit Batuhan Erginin köşesi

Şehit Batuhan Erginin köşesi

Öte yandan aileyi Ağustos ayında vereceği konsere davet eden Akçıl, Şehit Batuhan Ergin'in anne, baba ve akrabaları ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

15 Temmuz’un yıl dönümünde İçişleri Bakanı Soylu ve Uğur Işılak aynı sahnede!

Bergüzar Korel ve Halit Ergenç Londra'ya mı taşındı? Sonunda gerçek açıklandı

İLİŞKİLİ HABER

Bergüzar Korel ve Halit Ergenç Londra'ya mı taşındı? Sonunda gerçek açıklandı
Survivor yarışmacısı Ogeday Girişken başrol olarak ekranlara dönmeye hazırlanıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Survivor yarışmacısı Ogeday Girişken başrol olarak ekranlara dönmeye hazırlanıyor!

BİR YORUM YAPIN 0