Ev hapsi kaldırılan Gülşen karakolda imza verdi... Konserleri bile iptal edildi

İmam hatip liselilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istenen şarkıcı Gülşen'in ev hapsi kararı kaldırıldı. Denetimli serbestlik verilen şarkıcı, Levent Polis Merkezi'nde imza verdi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

30 Nisan'da İstanbul'da verdiği konserde "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" diyen Gülşen, gelen tepkilerin ardından sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

EV HAPSİ KALDIRILDI

Son dakika haberine göre, hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen Gülşen’in 'ev hapsi' şeklindeki adli kontrol tedbiri de kaldırıldı.

İLK İMZASINI VERDİ

Ünlü şarkıcı, bugün avukatı Emek Emre ile 14.20 sıralarında Levent Polis Merkezi'ne geldi. Gülşen karakolda imza verdikten sonra 14.40 sıralarında polis merkezinden ayrıldı.

TAHLİYE KARARI!

Ataşehir'de 30 Nisan 2022'de verdiği bir konserde İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Gülşen Çolakoğlu'nun tutukluluğuna itiraz kabul edildi. Şarkıcı Gülşen tahliye edildi.

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre, bugün öğleden sonra İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek ev hapsi kararının kaldırılmasına yönelik dilekçe sundu.

Avukatların talebini, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği değerlendirecek.

GÜLŞEN’İN İFADESİ

Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Gülşen’in ifadesi ortaya çıktı.

Şarkıcı Gülşen, ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Grubunda Miraç adlı müzisyenin “imam” lakabı olduğunu belirten Gülşen, aralarında geçen bir konuşma dolayısıyla suç işleme kastının olmadığını savundu.

Gülşen, ifadesine şunları söyledi:

“Ben 25 yıllık sanatçıyım. Benim müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan “Miraç” isimli arkadaşımın lakabı “imamdır”. Arkadaşlarla kendi aramızda ‘aptal, salak, sapık' olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Arkadaşımız imam hatipte okumamıştır. Miraç'ın soy ismini ve iletişimini hatırlamıyorum. Grupta tüm arkadaşlarımın lakabı mevcuttur.

Bu konuşma, konserin hatırlamadığım bir aşamasında muhtemelen şarkı arasında Miraç ile aramızda geçen bir konuşmadır. Ben orkestrama hitaben “beni seyircilerinin arasında omuzlarınızda taşıyın” demem üzerine bana okrestra arasından “seni imam taşısın” şeklinde cevap gelince bahse konu konuşma Miraç'la aramızda geçmiştir. Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir. Ben ülkesini seven, fırsat eşitliğine inanan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım.

“PROVOKATİF AMAÇLA SERVİS EDİLMİŞTİR”

Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından, ne amaçla servis edildi bilmiyorum. Ancak provokatif amaçlı olarak servis edildiğini düşünüyorum. Ben imam hatiplileri ya da ülkemizin bir kısmını kötülemek, onlara hakaret etmek amacıyla asla bu konuşmayı yapmadım. Ülkenin tüm değerlerine ve hassasiyetlerine saygım sonsuzdur. Kesinlike atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ayrıca yaşanan olayın zamansız bir yerde gerçekleşmesi talihsizliktir.”

“SUÇLAMAYI KABUL ETMİYORUM”

Gülşen, savunmasında “Şakalaşmanın herhangi bir gruba yönelik nefret içerikli olarak algılanması beni çok üzmüştür. Suç işleme kastım yoktur. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Gülşen, Nisan ayında verdiği bir konserde 'İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor' gibi akıl almaz bir ifade kullandı. Gülşen'in sözlerine sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

Gülşen'in gülerek kurduğu sözlere ise seyircilerin alkış tuttuğu görüldü. Sosyal medya kullanıcıları akıl ve çağ-dışı yaklaşıma tepki gösterdi. 

 EV HAPSİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ!

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre, dün İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek ev hapsi kararının kaldırılmasına yönelik dilekçe sunmuştu. Talep İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince değerlendirilerek reddedildi. Gülşen'in "konutu terk etmemek" şeklindeki adli kontrolünün devamına karar verildi.

1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Öte yandan Şarkıcı Gülşen hakkında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama suçundan 702 kişinin müşteki olarak yer aldığı bir iddianame hazırlandı.

İddianame, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN BASIN AÇIKLAMASI;

Basın açıklaması

Basın açıklaması

GÖZALTINA ALINDI!

Gülşen gözaltına alındı. İfade için savcılığa götürüldü. 

BAŞSAVCILIK'TAN SKANDAL SÖZLERE JET SORUŞTURMA

Şarkıcı Gülşen hakkında sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı soruşturma başlatıldı. "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçundan açılan soruşturma kapsamında kolluk görevlilerine Gülşen'in mevcutlu olarak savcılıkta hazır edilmesi talimatı verildi.

KONSERİNDE LGBT BAYRAĞI AÇMIŞTI

GülşenİLİŞKİLİ HABERGülşen'den LGBT skandalı! Ünlü müzisyen Umut Mürare'den bayrak dersi

Gülşen, İstanbul Yenikapı'da verdiği bir konserde de sahnede LGBT bayrağı açmıştı. Seyirciler arasından verilen bayrağı açan Gülşen, "Bunu en güzel köşemizde saklayacağız." demişti. Gülşen "LGBT bayrağından rahatsız olan gitsin." ifadelerini kullanmıştı.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 9

Rasim YILDIRIM 1 yıl önce

bu zırtapoz kadını bilinçaltında olan bir şey çünkü suçladığı kişi imamhatipli değil yani onu kullanarak imamhatiplilere kinini gösteriyor. tutuksuz yargılanması doğru değil 3 yıl üzerinden ceza verilmesi lazım

Kurt 1 yıl önce

Gülşen ve Gülşen gibiler yaa siz Türk halkıyla başa çıkabilirmisiniz, kafalar bozulursa adamın aklını alırlar, sen kalkıpta Müslüman Bi topluma hakaret edemessin, herkesi kendin gibi dinsiz, imansız, Kuransız, Zannettin galiba, Ateşle oynama

Toplam 3 beğeni

1 yıl önce

Bişeyi dediysen arkasında dursana o kadar yürekliysen, öyle özür diletirler adama, tazminat davası açın buna o paraylada imamhatip okulu yaptırın

Toplam 3 beğeni

dedeoğlu 1 yıl önce

Hiç ayıbını densizliğini patavatsızlığını kabul eden edepsiz bir suçlu gördünüzmü... Tam bir kılıçdaroğlu sendromu (yap ve yapmamış gibi davran)

Toplam 4 beğeni

Emine 1 yıl önce

Gülşen gibi kendini kaybetmiş kişiler arasında sapık diye hitap etmek normal. Ama kusura bakmada Gülşen hanım siz şarkıcılar topluma örnek teşkil ediyorsunuz.İstesenizde istemeseniz de, bu nedenle konuşma üslubuna çok dikkat edilmesi gerekir.İmam hatiplilerden hazetmenizi beklemiyorum.Ama bilinçli olarak halkı cinsiyetsizleşme propagandasına hizmet ettiğiniz çok açık.Sırf bunun için bile tutuklanması gerekir.

Toplam 11 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun