70 yıllık hükümdarlığa veda vakti! Kraliçe II. Elizabeth son yolculuğuna uğurlanıyor

İngiltere ve dünya bugün dünyanın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth'e veda ediyor. Cenazenin taşınacağı güzergaha biriken yüz binlerce insan ve devlet başkanları Kraliçe II. Elizabeth'i son yolculuğuna uğurlamak için bir araya geldi.

70 yıllık taht serüveniyle hafızalara kazınan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, 8 Eylül'de tıbbi gözetim altında tutulduğu hastanede yaşamını yitirdi. 96 yaşındaki Kraliçenin ölümü dünyanın dört bir yanında hüzünle karşılanırken İngiltere'de 10 gün yas ilan edildi. Bugün son yolculuğuna uğurlanan Kraliçe için binlerce kişi Pazar gecesinden itibaren sokaklara döküldü. 

Kraliçe II. Elizabethe veda vakti

Kraliçe II. Elizabethe veda vakti

Okullar, işletmeler ve mağazaların kapandığı Londra'da Kraliçe'nin cenazesinin taşınacağı güzergah dolup taşıyor. Westminster Kilisesi'nde başlayacak devlet töreninden hemen sonra Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesi Windsor Sarayı'na götürülmeden önce Hayde Park kenarındaki Wellington Arch'a taşınacak. 

Kraliçe II. Elizabeth son yolculuğuna uğurlanıypr

Kraliçe II. Elizabeth son yolculuğuna uğurlanıypr

Belçika, Hollanda ve İspanya kralları ve kraliçeleri, Japonya İmparatoru Naruhito ve İmparatoriçesi Masako'nun yanı sıra ABD Başkanı Joe Biden, First Lady Jill Biden, İrlanda Cumhurbaşkanı Michael Higgins, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da katılım sağladığı tören uluslararası haber televizyonları, ajanslar ve tüm medya kuruluşları tarafından takip ediliyor.

Kraliçe II. Elizabeth cenaze töreni

Kraliçe II. Elizabeth cenaze töreni

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Oktay Kaynarca'dan hüzünlendiren çocuk itirafı! 'Şimdi ki aklım olsaydı...'

Berna Laçin'den rezalet LGBT yorumu! 'Kızın eve LGBT'li ile gelse' denilince...

İLİŞKİLİ HABER

Berna Laçin'den rezalet LGBT yorumu! 'Kızın eve LGBT'li ile gelse' denilince...
Yeme bozukluğu yaşayan Olivia Arezzolo hayatını değiştiren anı anlattı!

İLİŞKİLİ HABER

Yeme bozukluğu yaşayan Olivia Arezzolo hayatını değiştiren anı anlattı!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

Vcd 1 yıl önce

Gömün artık şu kocakarıyı,çürüdü

Ormancı 1 yıl önce

70 yıl sefa sürdün nice Müslümanların kanına girdin. Şimdi hesap zamanı. Bundan sonra ebediyyen CEHENNEM'de cefa zamanı.

Fatih Özen 1 yıl önce

Edepsiz onlarla haşrol inşAllah