Kral III. Charles'tan Kraliçe II. Elizabeth'in mirasına saygısızlık! Kazandıran atları satacak

İngiltere tahtının yeni sahibi Kral III. Charles, annesi Kraliçe II. Elizabeth'in 30 yılda 7 milyon sterlin kazandıran yarış atlarından 12'sini satışa çıkardı. Bazı kesimler bunun kraliçenin mirasına saygısızlık olduğunu söylerken Tattersalls At Müzayedesi Merkezi sözcüsü Jimmy George "Bu atların hepsini elinizde tutamazsınız" diyerek Kral'a destek verdi.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in geçtiğimiz ay hayatını kaybetmesinin ardından oğlu Kral III. Charles, tahtın yeni sahibi oldu. Kral olduktan sonra yaptığı hamlelerle sık sık gündeme gelen Kral III. Charles, şimdi de annesinin en büyük tutkusu olan yarış atlarından 12 tanesini satmak istiyor. 

Kraliçe II. Elizabeth at gezintisi yaparken

Kraliçe II. Elizabeth at gezintisi yaparken

Kraliçe'nin atlara olan yoğun tutkusu ve sevgisini hiçe sayan Kral III. Charles, bu ay Newmarket Tattersalls'da düzenlenecek olan müzayedede atları satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Kraliçe'nin ölümünden iki gün önce GoodWood'ta kazanan at olan Love Affairs'in de satışa sunulacağı açıklanırken Norfolk'taki Kraliyet Sandringham harasına yakın bir kaynak "Kraliyet harası üç yıl içinde müze olabilir. Bu gerçekten utanç verici olur" diyerek endişelerini dile getirdi. 

Kraliçe II. Elizabeth ve atları

Kraliçe II. Elizabeth ve atları

Öte yandan Tattersalls At Müzayedesi Merkezi sözcüsü Jimmy George ise Kraliçe’nin atlarının satılmasının, Kraliyet Ailesi'nin at yarışlarıyla bağını kopardığı anlamına gelmediğine dikkat çekerek "Sahipler her yıl satış yapar. Majesteleri de her at sahibinin yaptığını yapıyor" diyerek Kral III. Charles'ın kararını doğru bulduğunu ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Murat Yıldırım'ın en mutlu günü! Eşine doğum günü hediyesi 

Yusuf İslam Başkan Erdoğan'a gitarını hediye etti!

İLİŞKİLİ HABER

Yusuf İslam Başkan Erdoğan'a gitarını hediye etti!
Rıza Kocaoğlu'nun Akın Akınözü paylaşımı olay oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Rıza Kocaoğlu'nun Akın Akınözü paylaşımı olay oldu!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Evim 1 yıl önce

Kraliçeye niye saygısızlık oluyormuş sömürdükleri devletlerin hakkını yiyorlar güzelce keselerini doldurmuşlar zehir zıkkım olsun

Sakaryalı 1 yıl önce

Hepsi de Cehennemi zümera.