İklim aktivistleri Kral III. Charles'ın yüzüne pasta fırlattı! İngiltere ayağa kalktı

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Madame Tussauds Müzesini hedef alan iklim aktivistleri, Kral III. Charles'ın balmumu heykeline pasta fırlatarak iklim değişikliğine dikkat çektiklerini ifade ettiler.

Son dönemlerde yaptıkları protestolarla gündeme gelen iklim aktivistleri, dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini hedef alarak çeşitli hasarlar veriyorlar. İklim değişikliğine dikkat çekmek isteyen aktivistler, Claude Monet'e ait Les Meules (Tahıl Yığını) adlı tablosuna patates püresi, Van Gogh'un "Ayçiçekleri" tablosuna ise domates çorbası fırlatmışlardı. Bunu yapma sebeplerini "İnsanlar açlık çekiyor, insanlar donuyor, insanlar ölüyor. Bir iklim felaketinin içindeyiz. Sizin tek korktuğunuz bir tablonun üzerine domates çorbası veya patates püresi olması. Benim neden korktuğumu biliyor musunuz? Bilimin 2050'de ailelerimizi besleyemeyeceğimizi söylemesi. Dinlemeniz için tablonun üzerinde patates püresi mi olması lazım? Yemek için kavga etmek zorunda kalırsak bu tablonun hiçbir değeri olmayacak" şeklinde açıklayan aktivistler son hamleleriyle yine gündeme geldi.

İklim aktivistlerinden iklim değişikliğine dikkat çeken protesto

İklim aktivistlerinden iklim değişikliğine dikkat çeken protesto

Londra'daki Madame Tussauds Müzesine giden aktivistler kraliyet ailesinin balmumu heykeliyle fotoğraf çekilecekmiş gibi yapıp yanlarında getirdikleri pastayı Kral III. Charles'ın balmumu heykeline fırlattı. Anbean kameralara yansıyan görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 

Kral III. Charlesın heykeline saldırı düzenlendi

Kral III. Charlesın heykeline saldırı düzenlendi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Murat Yıldırım'ın en mutlu günü! Eşine doğum günü hediyesi 

Yargıtay’dan emsal ayakkabı kararı! Artık oraya ayakkabı konulamayacak

İLİŞKİLİ HABER

Yargıtay’dan emsal ayakkabı kararı! Artık oraya ayakkabı konulamayacak
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

Misafir 1 yıl önce

Sıkar biraz.

tepki 1 yıl önce

bu krallik istemi o ulkeye belki yillik bes milyar dolar zarari var ustelik bir hat yapan yok sadece sapik iliski para yeme haric

samimi 1 yıl önce

Bizim gomunislere gelsin bu haber.Avruba cöküyor